15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
2022 10 15

Į kovą su maisto švaistymu – kokių išradingų priemonių siūloma pasaulyje?

Pietų Korėjos sostinėje Seule šiukšliadėžės automatiškai pasveria, kiek maisto į jas išmetama. Londone maisto prekių parduotuvės nebenurodo galiojimo datų ant vaisių ir daržovių pakuočių kad žmonės mažiau painiotųsi, ar šie produktai vis dar valgomi. Kalifornija dabar reikalauja, kad prekybos centrai atiduotų – o ne išmestų – maistą, kuris liko neparduotas, bet tebėra tinkamas vartoti.
Maisto švaistymas: pasaulinė problema
Maisto švaistymas: pasaulinė problema / „The New York Times“/Andri Tambunan nuotr.

Visame pasaulyje įvairios stengiamasi išspręsti dvi opias mūsų planetos problemas: bado ir klimato kaitos.

Sąvartynuose pūvančios maisto atliekos išskiria metano dujas, kurios sparčiai įkaitina planetą. Tačiau maisto švaistymo problema pasirodo esanti stebėtinai sunkiai išsprendžiama.

Padėti mėgina tokie kovos su pertekliumi entuziastai kaip Vue Vang. Neseniai vieną vaiskų pirmadienio rytą ji sustojo šalia prekybos centro Fresno mieste, Kalifornijoje, iššoko iš sunkvežimio ir ėmėsi gelbėti tiek maisto, kiek galėjo, įsigaliojus naujajam valstijos įstatymui – ir padėti parduotuvių vadovams laikytis taisyklių, kurių daugelis vis dar nežino.

Jai jau buvo paruoštas pirkinių krepšelis su mėsainių bandelėmis ir sausainiais, kurių galiojimo laikas buvo besibaigiąs, tačiau ji buvo tikra, kad bus galima susirinkti ir daugiau dar tinkamų vartoti produktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais