Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Lietuvą pabėgusi K.Sobčak nėra įtariamoji byloje, dėl kurios paliko Rusiją

Iš Rusijos į Lietuvą pabėgusi žurnalistė Ksenija Sobčak šiuo metu nėra įtariamoji baudžiamojoje byloje dėl turto prievartavimo, kurioje figūruoja jos komercijos direktorius Kirilas Suchanovas ir buvęs žurnalo „Tatler“ vyriausiasis redaktorius Arianas Romanovskis, pranešė RBC šaltiniai.

K.Sobčak šiuo metu nėra įtariamoji baudžiamojoje byloje dėl turto prievartavimo, RBC sakė su bylos turiniu susipažinęs šaltinis, o Vidaus reikalų ministerijai artimas šaltinis tai patvirtino.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vaizdo įrašas: nuo sulaikymo bėgusi Rusijos žvaigždė Ksenija Sobčak vidury dienos pėsčiomis kirto Lietuvos sieną

TAIP PAT SKAITYKITE: K.Sobčak iš Rusijos į Lietuvą išvijo labai keista byla, kurios centre – V.Putino patikėtinis

Šiuo metu „jokių pretenzijų jai [Sobčak] nėra. Ji neturi nieko bendra [su turto prievartavimo byla]", - sakė RBC šaltinis, susipažinęs su bylos aplinkybėmis.

Spalio 26 d. Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS ir valstybinis propagandos kanalas RT citavo teisėsaugos šaltinius, kurie teigė, kad K.Sobčak tapo įtariamąja turto prievartavimo byloje. RT nenurodė, dėl ko byla buvo iškelta. TASS rašė, kad nukentėjusysis šioje byloje buvo „Rostec“ pareigūnas, o K.Sobčak įtariama turto prievartavimu. Taip pat pranešta, kad K.Sobčak užmiesčio viloje buvo atlikta krata, buvo gautas jos sulaikymo orderis.

Ši informacija nebuvo oficialiai patvirtinta, o per teismo posėdį dėl K.Suchanovo ir A.Romanovskio sulaikymo K.Sobčak pavardė nebuvo paminėta.

K.Sobčak savo telegram kanaluose pareiškė mananti, kad tai nesusipratimas, o K.Suchanovas yra nekaltas. Ji taip pat teigė niekada nerašiusi ir niekaip susijusi su telegram kanalu, kuris figūruoja baudžiamojoje byloje. Po pabėgimo iš Rusijos į Lietuvą K.Sobčak kol kas nepateikė jokių komentarų.

„Scanpix“ nuotr./Ksenija Sobčak
„Scanpix“ nuotr./Ksenija Sobčak

Rusijos žiniasklaida pranešė, kad K.Sobčak, apgavusi rusų teisėsaugos pareigūnus, iš Rusijos per Baltarusiją išvyko į Lietuvą. Lietuvos sieną iš Baltarusijos Tverečiaus pasienio punkte Ignalinos rajone ji trečiadienį vidury dienos kirto pėsčiomis. Lietuvos pareigūnai paskelbė, kad ji į Lietuvą pateko kaip Izraelio pilietė. Tolesni jos planai nekomentuojami.

Išvakarėse įtariant dėl turto prievartavimo sulaikytas jos bendražygis K.Suchanovas. Jis yra K.Sobčak holdingo „Ostorozhno.Media“ komercijos direktorius. Jis ir kitas įtariamasis A.Romanovskis suimti iki gruodžio 24 d.

K.Suchanovas ir A.Romanovskis kaltinami iš valstybinės korporacijos „Rostec“ vadovo Sergejaus Čemezovo reikalavę 11 mln. rublių (apie 178 tūkst. eurų) už tai, kad iš telegram kanalo „Gesinkite šviesą“ (Тушите свет, – rusiškai) pašalintų įrašą apie jį.

„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Sergejus Čemezovas
„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Sergejus Čemezovas

Įraše buvo teigiama, kad S.Čemezovas pasveikino milijardierių Andrejų Bokarevą su gimtadieniu. Buvo rašoma, kad S.Čemezovas su A.Bokarevu yra seni draugai, kad gimtadienyje dalyvavo ir prieštaringos reputacijos garsus rusų dainininkas Grigorijus Lepsas, daugiau neįvardytų aukšto rango valdininkų. Kuo ši informacija galėjo pakenkti S.Čemezovui, neaišku. Dabar šis įrašas jau pašalintas.

Iš bylos medžiagos matyti, kad K.Suchanovas restorane „Regent“ susitiko su neįvardytu vyru, iš kurio gavo 800 tūkst. rublių (beveik 13 tūkst. eurų). Ten jis ir buvo sulaikytas. Teisme K.Suchanovas sakė, kad yra pasirengęs pripažinti savo kaltę ir viešai atsiprašyti nukentėjusiųjų dėl šios sumos gavimo, tačiau pridūrė, kad neturi nieko bendra su kanalu „Gesinkite šviesą“.

Šiuos pinigus jis esą gavo vykdydamas operatyvinį eksperimentą, kuris minimas bylos medžiagoje.

Savo ruožtu A.Romanovskis patvirtino, kad tokia publikacija buvo, bet pareiškė, kad jis nereikalavo pinigų iš S.Čemezovo ir dėl jų nesitarė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas