Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

IAG vadovas grasina JK vyriausybei ieškiniu dėl privalomo atvykstančių turistų karantino

Willie Walshas, vadovaujantis aviacijos grupei „International Consolidated Airlines Group“ (IAG), kuriai priklauso oro bendrovė „British Airways“, svarsto galimybę Jungtinės Karalystės vyriausybei pareikšti ieškinį dėl taisyklių, kurios dėl koronaviruso pandemijos buvo nustatytos atvykstantiesiems iš užsienio.
„British Airways“ Londono oro uoste
„British Airways“ Londono oro uoste / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiaurės Airijos reikalų sekretorius Brandonas Lewisas gegužės pabaigoje patvirtino, kad Jungtinė Karalystė įves 14 dienų karantiną iš užsienio atvykstantiems žmonėms.

„Žmonės, atvykstantys į JK, turės karantinuotis“, – tuomet pareiškė B.Lewisas televizijai „Sky News“ ir pridūrė, kad izoliacijos laikotarpis, taip pat taikomas iš užsienio sugrįžtantiems britams, bus dvi savaitės.

Tuo tarpu W.Walshas pabrėžė, jog šios taisyklės „pakirto“ bendrovės planus liepą atnaujinti keleivių vežimą.

Interviu „Sky News“ jis pareiškė, jog IAG konsultuojasi su teisininkais dėl galimų atsakomųjų veiksmų dėl „siaubingų“ priemonių, pagal kurias atvykstantieji į Didžiąją Britaniją iš užsienio turės 14 dienų karantinuotis.

„Manome, jog šis sprendimas yra neracionalus ir neproporcingas ir svarstome galimybę teisine tvarka užginčyti šiuos reikalavimus“, – pareiškė IAG generalinis direktorius.

„Manau, jog taip pasielgs ir kitos oro bendrovės, nes svarbu pabrėžti, jog prieš priimant šias priemones su sektoriumi nebuvo konsultuotasi, ir mes manome, kad šis sprendimas yra neracionalus“, – pareiškė W. Walshas.

Parlamento nariams antroje savaitės pusėje atsiųstame laiške jis nurodė, kad jo bendrovė tikėjosi liepą pradėti vykdyti apie 40 proc. planuotų skrydžių, tačiau 14 dienų karantino įvedimas „pakirto“ šiuos planus.

„British Airways“ negauna įplaukų ir toliau išleidžia po maždaug 20 mln. svarų per dieną. Tokia padėtis nėra tvari“, – pabrėžė W. Walshas laiške.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus