Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 19

Ilga naktis Bachmute: žvilgsnis iš arti

Tarp belapių medžių ir pro išsprogdintus daugiabučio langus ūžavo vėjas, tačiau stebėjimo komanda ryžtingai kopė laiptais, nubertais stiklo šukėmis. Jiems dėliojant savo įrangą – nešiojamojo kompiuterio dydžio termovizinį taikiklį, jo trikojį ir „Starlink“ palydovinę lėkštę bei bateriją, šaltis kandžiojo pirštus.
Ukraina
Ukraina / „The New York Times“/Tyler Hicks nuotr.

Jų darbas buvo paprastas: ši nedidelė keleto vyrų komanda, kuriai vadovavo amerikietis, slapyvardžiu Vilkas, tą naktį turėjo stebėti Ukrainos kovą dėl Bachmuto.

Jie glaudėsi sovietmečio laikų bute ir žiūrėjo į juodai baltus infraraudonųjų spindulių atvaizdus, ​​​​pagal kuriuos bandė nustatyti Rusijos pozicijas.

Priešais juos atsivėrė Bachmuto panorama – šis mietas Ukrainos rytuose beveik neturi elektros, jis smarkiai nuniokotas šešis mėnesius trukusių apšaudymų. Rusijos artilerijos smūgiai tolumoje siuntė baltus blyksnius į dangų, kuriame kybojo kraujo raudonumo mėnulis. Horizonte skriejo raketos.

Vienas iš komandos narių įjungė šiluminį taikiklį ir šis atgijo. Jis kreipėsi į savo kolegą, kuris vartaliojo palydovinę anteną, bandydamas prisijungti prie interneto. „Ar turim ryšį?“ – paklausė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi