Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 09 /17:57

Gyvybių pareikalavęs incidentas gamykloje prie Maskvos: abejojama, kad sprogo pirotechnika

Rusijos valstybinė žiniasklaida trečiadienį pranešė, kad Maskvos srityje veikiančioje vienoje seniausių optikos-mechanikos gamykloje, gaminančioje taikiklius, naktinio matymo prietaisus, įvyko angare su pirotechnikos priemonėmis įvyko sprogimas. Valdžios institucijos pažymėjo, kad įvyko sprogimas pirotechnikos angare.

Už 56 km km nuo Rusijos sostinės įsikūrusiame Sergijev Posado mieste veikiančioje gamykloje po sprogimo paskelbta „visiška evakuacija“, į įvykio vietą atvyko teisėsaugos pareigūnai ir rajono vadovas.

VIDEO: Rusijoje ir vėl nuaidėjo sprogimas – Sergijev Posado mieste dega gamykla

Naujausiais agentūros duomenimis, pasak Maskvos gubernatoriaus Andrejaus Vorobjovo, mirė vienas asmuo, o 56 žmonės buvo sužeisti.

Trečiadienio popietę gydytojai pranešė, kad ligoninėje mirė viena moteris, nukentėjusi per šį incidentą, paskelbė britų nacionalinio transliuotojo BBC rusų redakcija.

Rusijos valstybinė naujienų agentūra „Tass“ pranešė, kad, gelbėjimo tarnybų teigimu, sprogo angaras su pirotechnikos priemonėmis, o sprogimo priežastis – žmogiškoji klaida. Teigiama, jog jis įvyko „katilinės zonoje“. Tuo tarpu gubernatorius nekomentavo galimos sprogimo priežasties.

Kai kurios Rusijos žiniasklaidos priemonės skelbė, kad sprogimą sukėlė drono ataka, tačiau keli rusų pareigūnai, įskaitant A.Vorobjovą ir Rusijos tyrimų komitetą, tai paneigė.

Sprogimas išmušė netoliese esančių daugiabučių namų langus ir privertė evakuoti aplinkinius gyventojus, pažymėjo gubernatorius.

Anot gelbėtojų, 1,6 tūkst. kvadratinių metrų ploto sandėlis buvo sunaikintas.

Sprogo ne pirotechnika

Tačiau netrūksta spėliojančių, įskaitant ir Ukrainos vyriausybės patarėją Antoną Heraščenko, kad pasirodžiusios sprogimo nuotraukos ir filmuota medžiaga nesutampa su oficialiu paaiškinimu, kad užsidegė pirotechnikos angaras.

„Rusijos žiniasklaida suskubo teigti, kad sprogo pirotechnikos gaminiai. Tačiau, jei pažiūrėsime vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuotas pirotechnikos sprogimas, pamatysime, kad sprogimas gamykloje nepanašus į pirotechnikos sprogimą.

Gamykloje buvo gaminami kariniai produktai, skirti „specialiajai karinei operacijai“. Taigi, kas iš tikrųjų ten sprogo, žiniasklaida nepasakys, bet tai nebuvo fejerverkai.

Matome vieno sprogimo sukeltą grybų debesį, o pirotechnika būtų sprogusi skirtingomis kryptimis.

Prieš kelias dienas žiniasklaidoje taip pat pasirodė informacija, kad Rusija galėjo įveikti optikos deficitą gaminant tankus T-80 ir T-90 – ji turėjo būti gaminama šioje gamykloje“, – rašė jis savo tviterio paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas