Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indija iškvietė Pakistano ambasadorių dėl išpuolio pasienyje

Indija trečiadienį iškvietė Pakistano ambasadorių, kai du jos kariai buvo nukauti per išpuolį pasienyje, pranešė URM.
Indijos policininkas
Indijos policininkas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Pakistanas Indija

„Pakistano pasiuntinys buvo iškviestas susitikti su užsienio reikalų sekretoriumi“, - Ranjanu Mathai, ministerijos atstovas Syedas Akbaruddinas sakė naujienų agentūrai AFP po to, kai Indija apkaltino Pakistano karius antradienį sudarkius vieno iš nužudytų karių palaikus.

Anksčiau buvo pranešta, kad Indija trečiadienį svarstys savo atsaką dėl tų dviejų karių nužudymo, padidinusio įtampą Pietų Azijoje.

Indijos pareigūnai sakė, kad vieno iš karių, nužudytų per šiurpų išpuolį antradienį ginčijamame Kašmyro regione, palaikai buvo sudarkyti, o laikraščiai ir vienas kariškių šaltinis nurodė, kad jam buvo nupjauta galva.

Indijos pareigūnai sakė, kad vieno iš karių, nužudytų per šiurpų išpuolį antradienį ginčijamame Kašmyro regione, palaikai buvo sudarkyti, o laikraščiai ir vienas kariškių šaltinis nurodė, kad jam buvo nupjauta galva.

Indijos užsienio reikalų ministras Salmanas Khurshidas sakė, kad šiuo išpuoliu, įvykdytu po savaitgalį įvykusio kito incidento pasienyje, per kurį žuvo vienas Pakistano karys, siekiama sužlugdyti trapų taikos procesą.

Žadėdamas „proporcingą“ Indijos atsaką, S.Khurshidas sakė, kad trečiadienį aukšti vyriausybės ir kariuomenės pareigūnai spręs dėl tolesnių veiksmų.

Laikraščių pranešimai dar labiau kaitino aistras: dienraštis „Mail Today“ savo pirmajame puslapyje pasmerkė „Pako armijos skerdikus“, o „The Hindustan Times“ pranešė, kad antrajam kariui buvo perrėžta gerklė.

Pakistano kariškiai atmetė Indijos „propagandą“, kuria esą siekiama nukreipti dėmesį nuo savaitgalį įvykusio incidento pasienyje, per kurį Indijos kariai neva buvo įžengę į Pakistano teritoriją.

Du indų kariai žuvo po susišaudymo, kilusio antradienį apie vidurdienį, kai rūke žygiavusi patrulių grupė rado Pakistano karius, įžengusius apie 500 metrų į Indijos teritoriją, sakė vienas armijos atstovas.

„Praradome du karius, o vienas iš jų buvo smarkiai sudarkytas“, – teigė atstovas Rajeshas Kalia, atsisakęs pateikti daugiau detalių.

Prie vadinamosios Kašmyro kontrolės linijos, skiriančios abi šalis nuo 2003 metų, laikomasi paliaubų, tačiau abi pusės jas reguliariai pažeidinėja.

Trečiadienį planuojam ištirti nužudytų karių palaikus, siekiant nustatyti, ar vienam iš jų tikrai buvo nupjauta galva.

Į Himalajų kalnuose esantį Kašmyrą, kuriame gyvena daugiausiai musulmonai, pretenzijas reiškia tiek Indija, tiek Pakistanas, tačiau abi šalys kontroliuoja tik dalį to regiono. Kašmyro klausimas išprovokavo du iš trijų karų tarp šių kaimynių, kilusių po jų nepriklausomybės nuo Didžiosios Britanijos paskelbimo 1947 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai