Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijoje areštuoti moters grupiniu išžaginimu ir nužudymu įtariami vyrai

Indijos policija pirmadienį areštavo du vyrus, įtariamus moters grupiniu išžaginimu ir nužudymu sudeginant – naujausiu šiurpiu nusikaltimu prieš moteris šioje Pietų Azijos valstybėje.
Indijos policija
Indijos policija/Asociatyvinė nuotr. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Įtariama, kad iš viso penki vyrai paeiliui žagino auką, į kurios namus šiaurinėje Utar Pradešo valstijoje įsiveržė anksti šeštadienį. Paskui jie nusitempė auką į hinduistų šventyklą netoliese ir ją sudegino gyvą.

„Du kaltinamieji anksti pirmadienį buvo areštuoti gretimame rajone. Ieškome likusiųjų“, – naujienų agentūrai AFP sakė vietos policijos viršininkas Radhey Mohanas Bhardwajas.

Kaip parodė pradinis tyrimas, minimi vyrai, kurie yra aukos išplėstinės šeimos nariai ir gyvena toje pačioje vietovėje, buvo „pasipiktinę“, kad 35 metų moteris susitiko su vienu vyru, sakė R.M.Bhardwajas.

Auka, dviejų vaikų motina, po išžaginimo telefonu pasakė vyrui kaltinamųjų pavardes, bet paskui jie ją nusitempė į šventyklą ir nužudė.

Policija atmetė žiniasklaidos pranešimus, kad į moters skambutį pagalbos telefonu nebuvo atsakyta, ir sakė, kad jis buvo nesėkmingas dėl prasto ryšio tame rajone.

Indijos lytinio smurto statistika yra niūri. 2016 metais šalyje užregistruota beveik 40 tūkst. išžaginimo atvejų, bet aktyvistai sako, kad tikrasis skaičius tikriausiai yra daug didesnis, turint omenyje socialinę panieką lytinių nusikaltimų aukoms.

Utar Pradeše, daugiausiai gyventojų turinčioje Indijos valstijoje, 2016 metais buvo užregistruota daugiau kaip 4,8 tūkst. išžaginimų.

Pastaraisiais mėnesiais valstiją sukrėtė keli daug dėmesio sulaukę išžaginimo atvejai, tarp jų nusikaltimas, kuriame esą dalyvavo vienas įstatymų leidėjas iš valdančiosios partijos.

Lytinis smurtas Indijoje pasaulio dėmesį patraukė 2012 metais, kai moters grupinis išžaginimas ir nužudymas Delio autobuse išprovokavo piktus protestus ir paskatino nustatyti griežtesnes bausmes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento