Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 15

Indijos ir Prancūzijos lyderiai sutarė dėl ryšių gynybos srityje, bet ne dėl Ukrainos

Indijos premjeras Narendra Modi penktadienį buvo pagerbtas per Prancūzijos nacionalinę šventę ir drauge su prancūzų prezidentu Emmanueliu Macronu paskelbė virtinę susitarimų dėl bendradarbiavimo stiprinimo srityse, kuriose abi šalys sutaria.
Emmanuelis Macronas, Narendra Modi
Emmanuelis Macronas, Narendra Modi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau Indijos ir Prancūzijos pozicijos dėl Ukrainos ir toliau skiriasi: Naujasis Delis, raginantis siekti taikos Ukrainoje, didina rusiškos naftos, kuriai taikomos sankcijos, importą, o Paryžius didina ginkluotės tiekimą Ukrainos kontrpuolimui.

Abi šalys yra susirūpinusios dėl Rusijos karo Ukrainoje nulemto tarptautinės bendrijos susiskaldymo keliamos rizikos, sakė E.Macronas, o N.Modi pareiškė, kad Indija yra pasirengusi padėti atkurti ilgalaikę taiką.

Per dvi dienas trukusį N.Modi vizitą Prancūzijoje, kurio metu buvo surengtas banketas Luvre, o indų kariai dalyvavo parade Eliziejaus Laukų prospekte, abi šalys preliminariai susitarė, kad Indija nupirks dar 26 prancūzų gamybos naikintuvus „Rafale“ ir dar tris „Scorpene“ klasės povandeninius laivus. Teigiama, kad kontrakto vertė bus milijardinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito