Indonezijoje per kovo pradžioje kilusį gaisrą kuro saugykloje aukų skaičius išaugo iki 33

Indonezijoje per anksčiau šį mėnesį kilusį gaisrą kuro saugykloje žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 33, o dar keliolikos sužeistųjų būklė tebėra kritinė, penktadienį pranešė sveikatos apsaugos pareigūnai.
Vaikas gaisro nuniokotoje vietoje
Vaikas gaisro nuniokotoje vietoje / „AFP“/„Scanpix“

Gaisras valstybinės energijos firmos „Pertamina“ valdomoje kuro saugykloje sostinėje Džakartoje kilo kovo 3 dieną. Ugnis taip pat apėmė gretimus gyvenamuosius namus ir netoliese stovėjusius automobilius.

Po tragedijos Indonezijos valdžia nurodė patikrinti šalies energijos sistemos objektus.

„Šiandien iš viso yra 33 žuvę žmonės, o 11 dar gydomi. Jie yra intensyviosios slaugos palatose, jų būklė rimta“, – naujienų agentūrai AFP sakė Džakartos sveikatos apsaugos agentūros atstovas Luigi, kaip ir daugelis indoneziečių, turintis vieną vardą.

Kitą dieną po sprogimo pareigūnai skelbė apie 18 žuvusiųjų.

Kilus gaisrui tūkstančiai žmonių buvo priversti evakuotis, bet nelaimių padarinių švelninimo agentūra nurodė, kad visi evakuotieji jau yra išvykę iš laikinų prieglaudų.

Liudininkai gaisrą lygino su bombos sprogimu. Po pradinio sprogimo plečiantis ugnies kamuoliui panikos apimti gyventojai šaukdami bėgo siauromis gatvėmis.

„Pertamina“ atsiprašė už nelaimę, vienas firmos direktorių buvo atleistas. Kompanija nurodė, kad prieš gaisrą buvo pastebėtas nuotėkis iš vamzdžio.

Vis dėlto kritika privertė vyriausybę svarstyti galimybes perkelti saugyklą arba šalia jos gyvenančius žmones.

Prezidentas Joko Widodo aplankė nukentėjusius žmones ir paragino Džakartos gubernatorių bei ministrus surasti išeitį dėl kuro saugyklų netoli gyvenamųjų rajonų.

„Pertamina“ direktorė Nicke Widyawati praėjusią savaitę reporteriams sakė, kad saugyklos kol kas neįmanoma perkelti, nes tai galėtų sutrikdyti kuro tiekimą šalyje.

Kovo 3-iosios gaisras yra vienas iš kelių, pastaraisiais metais kilusių „Pertamina“ objektuose.

2021-aisiais Vakarų Javoje esančioje Balongano naftos perdirbimo gamykloje, taip pat priklausančioje „Pertamina“ ir vienoje didžiausių Indonezijos gamyklų, kilo didžiulis gaisras.

Toje pačioje saugykloje gaisrai kilo ir 2009 bei 2014 metais, bet apie aukas nebuvo pranešta, nors pastaruoju atveju liepsnos apėmė 40 gretimų namų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas