Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indonezijos Balio ir Javos salas supurtė galingas žemės drebėjimas

Indonezijos kurortinę Balio salą ir kitas šalies dalis ankstyvą antradienį supurtė galingas žemės drebėjimas ir du stiprūs pakartotiniai smūgiai, sukėlę gyventojų paniką, tačiau pranešimų apie žalą ar aukas negauta.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

JAV geologijos tarnyba pranešė, kad preliminarus drebėjimo stiprumas buvo 7,1 balo, o jo židinys – Balio jūroje už 181 km į šiaurės rytus nuo Gili Airo – mažytės salos netoli Lomboko salos pakrantės, esančios šalia Balio. Jis įvyko 513,5 km gylyje.

Indonezijos meteorologijos, klimatologijos ir geofizikos agentūra teigė, kad cunamio pavojaus nėra, tačiau perspėjo dėl pakartotinių smūgių keliamo pavojaus. Agentūra nustatė, kad preliminarus drebėjimo stiprumas buvo 7,4 balo. Pirminių matavimų svyravimai yra įprastas reiškinys.

Po drebėjimo sekė 5,4 ir 5,6 balo stiprumo pakartotiniai smūgiai, kurie po kelių minučių, prieš pat aušrą, užfiksuoti Balio jūroje.

Daugelis gyventojų ir turistų, pranešus apie galingus smūgius, skubėjo iš namų ir viešbučių į aukštesnes vietas, tačiau situacija normalizavosi, kai jie gavo žinutes, kad drebėjimas negali sukelti cunamio.

„Maniau, kad viešbučio sienos griūva“, – socialiniuose tinkluose rašė vienas australų turistas.

Kaimyninių provincijų – Rytų Javos, Centrinės Javos, Vakarų Nusa Tengaros ir Rytų Nusa Tengaros – gyventojai taip pat pajuto požeminius smūgius ir supanikavo, nes namai ir kiti pastatai kelias sekundes virpėjo.

Indonezija, didžiulis salynas, kuriame gyvena 270 mln. žmonių, priklauso Ramiojo vandenyno „ugnies žiedui“ – sričiai, dėl tektoninių plokščių judesių pasižyminčiai dideliu seisminiu ir vulkaniniu aktyvumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento