Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Indonezijos didvyris: liko darbe ir žuvo, bet išgelbėjo visą lėktuvą

Oro erdvės kontrolierius Anthonius Gunawanas Agungas tapo Indonezijos didvyriu, nes šalį sukrėtus žemės drebėjimui iki galo atliko savo pareigas ir paaukojo savo gyvybę tam, kad išgelbėtų šimtus lėktuvo keleivių, skelbia CNN.
Anthonius Gunawanas Agungas
Anthonius Gunawanas Agungas / Palu oro uosto nuotr.

Tuo metu, kai prasidėjo žemės drebėjimas, 21 metų vaikinas buvo kontrolės bokštelyje Palu Mutarios oro uoste ir ką tik buvo davęs leidimą kilti „Batik Air“ lėktuvui.

Visi jo kolegos nieko nelaukdami paliko pastatą, o Anthonius liko darbo vietoje iki akimirkos, kol lėktuvas saugiai pakilo į orą.

Tik tuomet vaikinas suvokė, kad pastatas gali sugriūti, todėl gelbėdamasis nutarė iššokti per ketvirto aukšto langą. Jis buvo skubiai išgabentas į ligoninę, nes patyrė vidinius sumušimus ir susilaužė koją.

Sužeidimai pasirodė rimti, tačiau sraigtasparnis nebegalėjo vaikino nugabenti į specialią ligoninę. Anthonius mirė Palu likus mėnesiui iki jo 22-ojo gimtadienio.

„Batik 6231, 33-iasis kelias laisvas pakilimui”, – tokie buvo paskutiniai vaikino žodžiai Ricosettai Mafellai, pilotavusiam kylantį „Batik Air“ lėktuvą. Pilotas jais pasidalijo savo „Instagram“ paskyroje pridėdamas gyvybę jam ir lėktuvo keleiviams išgelbėjusio vaikino nuotrauka. „Ačiū tau, kad rūpinaisi manimi ir vadovavai, kol saugiai pakilome“, – rašė išgelbėtas pilotas.

Savo gyvybę dėl lėktuvo keleivių saugumo paaukojęs vaikinas savo buvusių darbdavių ir visos Indonezijos dabar laikomas tikru didvyriu ir vadinamas Anthoniumi didžiuoju. Jo garbei buvo surengta iškilminga atsisveikinimo ceremonija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas