Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Internautai vakcinose „rado“ nanorobotų ir dėl to Japonijoje „paskelbė“ nepaprastąją padėtį

Internautai vis dar aiškinasi COVID-19 vakcinų sudėtį. Šį kartą teigia aptikę tariamų nanorobotų pėdsaką. Be to, dar ir gąsdina nepaprastąja padėtimi Japonijoje. Tačiau šalis jos nepaskelbė, o nanotechnologijų vakcinose niekas nerado.
Vakcinavimas Kauno „Akropolyje“
Vakcinavimas Kauno „Akropolyje“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Paskelbė nepaprastąją padėtį

Pasak vieno lietuvio „Facebook“ vartotojo, Japonijos piliečių kraujyje buvo aptikta „nanorobotų“, dėl ko buvusi paskelbta nepaprastoji padėtis.

„Japonijoje paskelbta nepaprastoji padėtis po to, kai 96 milijonams piliečių kraujyje buvo aptikta „nanorobotų“.

Japonija atsiprašė savo piliečių už katastrofišką CV-19 mRNA tirpalų poveikį ir pradėjo plataus masto mokslinį tyrimą bei baudžiamąjį tyrimą, kad nustatytų tiesą ir nubaustų atsakingus asmenis.

Globalistinis elitas ir didžiosios farmacijos bendrovės paniškai bijo to, ką aptiko japonai, ir daro viską, ką gali, kad diskredituotų šiuos tyrimus, taip pat įsakė pagrindinei žiniasklaidai visiškai uždaryti prieigą prie bet kokių naujienų iš Japonijos.

Japonija atskleidžia nusikaltimus žmonijai, ir visas pasaulis turi išgirsti šią informaciją (kalba netaisyta – red.)“, – rašė internautas.

Ta pačia istorija dalijosi ir kita lietuvė. Ji pateikė išsamesnį pasakojimą, kurį nurodė išvertusi automatinio vertimo programos pagalba.

Ekrano nuotrauka iš „Facebook“
Ekrano nuotrauka iš „Facebook“

„Naujas Japonijos tyrimas, paskelbtas Tarptautiniame vakcinų teorijos, praktikos ir tyrimų žurnale, įrodo, kad Pfizer ir Moderna vakcinose yra neleistinų „gyvųjų kirminų“ objektų, nematomų žmogaus akiai, kurie plaukia, vinguriuoja ir susijungia į sudėtingas struktūras.

Kaip paaiškina dr Youngas Mi Lee ir dr Danielis Brody iš Okinavos krikščionių universiteto, šios į kirminus panašios struktūros yra atsakingos už kraujo krešulių susidarymą milijonams žmonių visame pasaulyje nuo mRNR išleidimo“, – rašė ji.

Ekrano nuotrauka iš „Facebook“
Ekrano nuotrauka iš „Facebook“

Šaltinis – melagienų puslapis

Tačiau Japonija nepaskelbė nepaprastosios padėties. Apie tai jokios patikimos informacijos internete nėra. Ieškant pranešimų apie nepaprastąją padėtį, pavyko rasti rugpjūčio 28 d. Japonijos valdžios paskelbtus įspėjimus dėl artėjančio galingo taifūno.

Melagiena atkeliavo iš žinomo dezinformacijos puslapio „The People‘s Voice“. Anksčiau tinklalapis buvo žinomas kaip „NewsPunch“ ir „Your News Wire“.

2017-aisiais „BuzzFeed News“ nurodė, kad tąmet puslapis buvo antras pagal dydį populiarių melagienų, platinamų socialiniame tinkle „Facebook“, šaltinis.

2018 m. „Poynter“ atlikta analizė parodė, kad faktų tikrintojai iš, pavyzdžiui, „Snopes“, „FactCheck“, „PolitiFact“, „Associated Press“, per kelerius metus paneigė šios svetainės publikuotą informaciją daugiau nei 80 kartų.

Nanorobotai vakcinose?

Anksčiau internete buvo pasirodžiusi ne viena melagiena apie „nanotechnologijas“ vakcinose.

123RF.com nuotr./Skiepai
123RF.com nuotr./Skiepai

Vienose buvo teigiama, neva COVID-19 vakcinose yra „nanotechnologijų“, galinčių keisti žmonių DNR. Kitose gąsdinta, kad lipidų nanodalelių buvimas vakcinose reiškia, esą jose gali būti mažų robotų arba kompiuterių.

Dar kitur aiškinta, neva „Moderna“ patentas įrodo, kad kompanijos gaminamose vakcinose yra užprogramuotų nanotechnologijų, galinčių sąveikauti su 5G ryšio technologijomis.

Plito net sąmokslo teorija, jog iRNR (informacinės RNR) perdavimo technologija, pasitelkus nanotechnologijas, recipientus iš žmonių paverčia hibridais. Nei vienas iš šių išvedžiojimų nepasiteisino.

Panašu, jog internautai į sąmokslo teorijas apie COVID-19 vakcinas įpynė priešdėlį „nano“. Tačiau žodis „nanotechnologija“ reiškia bet ką, kas sukurta nano masteliu (0,000000001 m arba 1 m 10-9 laipsniu). Tai nebūtinai yra susiję su mechaniniais ar mineraliniais elementais. Pavyzdžiui, nanotechnologijos naudojamos maisto ir kosmetikos pramonėje.

Shutterstock nuotr./Dekoratyvinė kosmetika
Shutterstock nuotr./Dekoratyvinė kosmetika

„Pfizer“/„BioNTech“ ir „Moderna“ vakcinos skiriasi nuo anksčiau naudotų skiepų. Užuot imuninei sistemai pateikusios susilpnintos ar deaktyvuotos formos viruso dalį, kad susiformuotų antikūnai, vakcinos suteikia jai viruso „planą“, kurį organizmas vėliau geba atpažinti ir su juo kovoti.

Lipidai leidžia iRNR patekti į žmogaus ląsteles. RNR, arba iRNR, yra genetinė vakcinos medžiaga, kuri moko ląsteles, kaip kovoti su COVID-19.

Jos naudoja mažus riebalų burbuliukus, vadinamus lipidų nanodalelėmis, kad įkapsuliuotų trapias RNR molekules ir jose esančią informaciją ir apsaugotu jas tol, kol jos bus pristatytos į ląsteles ir jų nesuardys organizmo fermentai.

Terminas įgavo kitą prasmę

Bostono universiteto biomedicinos inžinerijos profesorė Catherine Klapperich naujienų agentūrą AFP patikino, kad COVID-19 vakcinose nėra jokių robotų.

Ji apgailestavo, jog prieš kelis dešimtmečius sukurtas žodis „nanotechnologija“ ilgainiui tapo neteisingai interpretuojamas, neva tai „yra kažkoks aktyvus, gyvas komponentas, kuris pateks į jūsų kūną ir bus tarsi mažas robotas, žygiuos aplink ir darys įvairius dalykus, ir tai turi būti nedora“.

„Tačiau iš tikrųjų žodis „nanotechnologija“ paprasčiausiai reiškia, kad tai yra nanometro dydžio technologijos arba medžiagos, ir viskas. Iš tikrųjų tai yra labai pasyvi medžiaga – lipidas.

Nėra nieko mechaninio, nieko elektrinio, nieko magnetinio“, – aiškino ji.

Profesorė taip pat pridūrė, jog be lipidų į ląsteles patektų labai mažai iRNR, o imuninis atsakas nebūtų labai stiprus.

15min verdiktas: melas. Japonija nepaskelbė nepaprastosios padėties. Nors vakcinose yra mažyčių riebalų burbuliukų, kurie apsaugo iRNR molekules, juose nėra miniatiūrinių robotų. Žodis „nanotechnologija“ reiškia bet ką, kas sukurta nano masteliu.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, ja siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas