Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Irake per išpuolį, dėl kurio kaltinama IS, žuvo trys kariai ir dar keturi buvo sužeisti

Trys Irako kariai žuvo, o dar keturi buvo sužeisti sekmadienį prieš aušrą įvykdytame išpuolyje šalies šiaurėje, dėl kurio kaltinama grupuotė „Islamo valstybė“ (IS), pranešė kariuomenės pareigūnas.
Irako vėliava
Irako vėliava / 123RF.com nuotr.

Pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, teigė, kad užpuolikai automatiniais ginklais atakavo jų kareivines maždaug už 25 km į vakarus nuo Kirkuko.

„Žuvo trys kariai, įskaitant du karininkus, ir dar keturi kariai buvo sužeisti“, – naujienų agentūrai AFP teigė pareigūnas.

Iš pat pradžių niekas neprisiėmė atsakomybės už šį išpuolį.

Išpuolis įvyko teritorijoje, dėl kurios nesutaria Irako federalinė vyriausybė ir šalies autonominis šiaurinis Kurdistano regionas.

2014 metais IS nariai užėmė didelę dalį Irako ir kaimyninės Sirijos teritorijos ir paskelbė kalifatą. 2017-ųjų pabaigoje juos nugalėjo JAV vadovaujamos karinės koalicijos remiamos Irako pajėgos.

Pasak Jungtinių Tautų, nepaisant nesėkmių, ši ekstremistų grupuotė vis dar gali pasitelkti pogrindinį kovotojų tinklą, kad surengtų išpuolius abiejose sienos pusėse.

Balandį tarptautinė koalicija, sukurta kovai su musulmonų sunitų ekstremistais, pareiškė, kad IS atakų Irake ir Sirijoje mažėja.

Kovo mėnesį aukštas Irako kariuomenės pareigūnas pareiškė, kad šioje šalyje, kurioje gyventojų daugumą sudaro šiitai, aktyviai veikia nuo 400 iki 500 IS narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas