Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 29 /17:40

Irakiečių protestuotojai trumpam įsiveržė į Švedijos ambasadą Bagdade dėl Korano deginimo

Kelios dešimtys irakiečių protestuotojų ketvirtadienį trumpam įsiveržė į Švedijos ambasadą Bagdade dėl to, kad Švedijoje gyvenantis irakietis sudegino Korano kopiją, pranešė naujienų agentūros AFP fotografas.
Įvairiose musulmoniškose šalyse prasidėjo protestai dėl Švedijoje sudeginto Korano
Įvairiose musulmoniškose šalyse prasidėjo protestai dėl Švedijoje sudeginto Korano / „IMAGO“/„Scanpix“

Demonstrantai, įtakingo dvasininko šiitų lyderio Moqtados Sadro šalininkai, įėjo į pastatą ir jame išbuvo apie 15 minučių, o paskui taikiai išėjo, kai buvo dislokuotos saugumo pajėgos, sakė fotografas.

Protestuotojai pirmiausia susirinko prie ambasados, atsiliepdami į M.Sadro raginimą nušalinti Švedijos ambasadorių, atkartojusį kelių musulmoniškų šalių pasipiktinimą dėl trečiadienį Stokholme sudeginto Korano.

Demonstrantai taip pat dalijo lapelius, kuriuose arabų ir anglų kalbomis buvo rašoma: „Mūsų konstitucija yra Koranas. Mūsų lyderis yra Sadras“.

Pasak AFP fotografo, ant vartų, vedančių į ambasadą, taip pat buvo užrašyta „Taip, taip Koranui“.

M.Sadro šalininkai taip pat sudegino vaivorykštines vėliavas, simbolizuojančias LGBTIQ bendruomenę, po to, kai įtakingasis dvasininkas pasiūlė, kad tai būtų geriausias būdas išprovokuoti tuos, kurie palaiko Korano deginimą.

Švedų užsienio reikalų ministerija pareiškime teigė, kad ji informuota apie padėtį ir patikino, kad ambasados darbuotojai yra saugūs.

Švedijos policija remdamasi žodžio laisvės apsauga suteikė leidimą rengti protestą, kurio organizatorius ketino sudeginti Korano kopiją prie pagrindinės Stokholmo mečetės trečiadienį, kai prasidėjo tris dienas truksianti musulmoniška Aukojimo šventė (Id al Adha).

Prieš kelerius metus iš Irako į Švediją pabėgęs 37 metų Salwanas Momika prie didžiausios Stokholmo mečetės trypė Koraną, o paskui padegė kelis jo puslapius.

Irako užsienio reikalų ministerija teigė, kad tokie veiksmai tik pakurstys viso pasaulio musulmonų jausmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas