Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iranas dėl įtraukimo į teroristinių organizacijų sąrašą padavė Kanadą į TTT

Iranas padavė Kanadą į Tarptautinį Teisingumo Teismą (TTT) dėl tariamo Teherano valstybinio imuniteto pažeidimo, paskelbus jį terorizmo rėmėju, trečiadienį pranešė Jungtinių Tautų Aukščiausiasis Teismas.
Tarptautinis teisingumo teismas
Tarptautinis teisingumo teismas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

2012 metais, kai Kanada nutraukė diplomatinius ryšius, uždarė Teherano ambasadą ir įsakė Irano diplomatams išvykti, Islamo respublika užginčijo tai, kad Otava ją įtraukė į terorizmo rėmėjų sąrašą.

Iranas teigė, kad Kanada pažeidė tarptautinę teisę teismo sprendimais, kuriuose nurodyta perduoti Irano turtą išpuolių, dėl kurių kaltinamos Teherano remiamos grupės, aukoms.

Hagoje įsikūręs TTT pareiškime nurodė, kad Iranas antradienį pradėjo teisminį procesą prieš Kanadą „dėl tariamų jos, kaip suverenios valstybės, imuniteto pažeidimų“.

„Kanada, pažeisdama savo tarptautinius įsipareigojimus, priėmė ir įgyvendino įvairias teisėkūros, vykdomosios valdžios ir teismines priemones, nukreiptas prieš Iraną ir jo nuosavybę“, – teigiama Irano pareiškime teismui.

„Iranas pagarbiai prašo Teismo priimti sprendimą ir paskelbti, kad nesilaikydama Irano ir jo nuosavybės imunitetų Kanada pažeidė savo tarptautinius įsipareigojimus Iranui“, – priduriama jame.

Kanada iš karto nesureagavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas