Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iranas: neištikimybe kaltinamą moterį užmėtysime akmenimis arba pakarsime

Sekmadienį Irano pareigūnai pranešė, kad tarptautinį pasipiktinimą sukėlusioje byloje, kurioje už neištikimybę moteris nuteista mirties bausme užmėtant akmenimis, judama į priekį. Tačiau taip pat teigė, kad yra svarstoma, ar nepakeisti šios bausmės mirties bausme pakariant, rašo times.com.
Sakineh Mohammadi-Ashtiani nuotrauka Irano vėliavos fone
Sakineh Mohammadi-Ashtiani nuotrauka Irano vėliavos fone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sakineh Mohammadi Ashtiani šiuo metu yra kalėjime, kur atlieka dešimties metų bausmę už kitus jai pateiktus kaltinimus – savo vyro nužudymą. Dėl kilusio didžiulio tarptautinio triukšmo, Teheranas 2010-ųjų liepą sustabdė savo planus nubausti moterį užmėtant ją akmenimis.

Sekmadienį vyresnysis teisėsaugos pareigūnas teigė, kad šalies ekspertai analizuoja, ar užmėtymas akmenimis gali būti pakeistas pakorimu. „Nėra jokio skubėjimo... Analizuojame ar galime pakeisti užmėtymą akmenimis mirties bausme pakariant, ar ne, – sakė Malekas Ajdaras Sharifi. – Kai tik turėsime analizės rezultatus, įvykdysime bausmę.“

Analizuojame, ar galime pakeisti užmėtymą akmenimis mirties bausme pakariant, ar ne.

Vyrą citavo pusiau oficiali Irano ISNA naujienų agentūra.

M.A.Sharifi taip pat pažymėjo, kad ištekėjusios moters neištikimybė baudžiama užmėtymu akmenimis. Pasak jo, teisėsaugos vadas ajatola Sadeqas Larijani nurodė sustabdyti užmėtymą akmenimis, kad islamo ekspertai atsakytų, ar S.M.Ashtiani atveju ši bausmė gali būti pakeista kita bausme.

Neištikimybe moteris apkaltinta 2006 metais, po jos vyro žmogžudystės. Vėliau ji buvo apkaltinta ir  prisidėjimu prie šios žmogžudystės įvykdymo ir nubausta kalėti dešimt metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas