Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iranas skelbia aptikęs didelį ličio telkinį

Valstybinė žiniasklaida šeštadienį pranešė, kad Irane aptiktas didelis ličio, kuris yra pagrindinė elektrinių transporto priemonių ir elektroninių prietaisų baterijų sudedamoji dalis, telkinys.
Litis
Litis / Wikipedia.org nuotr.
Temos: 2 Iranas Litis

„Pirmą kartą Irane ličio atsargos aptiktos Hamadane“, šalies vakaruose, valstybinė televizija citavo Pramonės, kasyklų ir prekybos ministerijos pareigūną Mohammadą Hadi Ahmadi.

Pasak ministerijos eksploatacijos departamento generalinio direktoriaus, šiame rezervate yra „8,5 mln. tonų“ ličio.

„XXI amžiaus nafta“ vadinamas litis yra labai svarbus elektromobilių akumuliatoriams gaminti, kurie turėtų padėti automobiliams atsisakyti anglies dvideginį išmetančios naftos.

Šis baltas metalas taip pat yra pagrindinė mobiliuosiuose telefonuose ir kituose elektroniniuose prietaisuose naudojamų įkraunamų baterijų sudedamoji dalis.

Remiantis 2022 metais paskelbta Jungtinių Valstijų geologijos tarnybos (USGS) ataskaita, iš viso pasaulyje nustatyta 89 mln. tonų ličio. Pagrindiniai gamintojai yra Australija, Čilė, Argentina ir Kinija.

2022 metais ličio kainos šoktelėjo dėl augančių komponentų kainų ir bendros infliacijos, nes visame pasaulyje didėjo švaresnių transporto priemonių paklausa.

Iranas, kurio ekonomiką žlugdo griežtos tarptautinės sankcijos, ypač įvestos Jungtinių Valstijų, turi daug gamtinių išteklių, įskaitant dujas, naftą, varį ir geležį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas