Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iranas surengė mirtiną oro smūgį naujoje valstybėje: žuvo du vaikai

Pakistanas trečiadienį pareiškė, kad Iranas jo teritorijoje surengė antskrydį, per kurį žuvo du vaikai.

Pakistanas pasmerkė antradienį vėlai vakare netoli bendros sienos surengtą smūgį kaip visiškai nepriimtiną ir teigė, kad jis buvo neišprovokuotas.

„Šis Pakistano suvereniteto pažeidimas yra visiškai nepriimtinas ir gali turėti rimtų pasekmių“, – sakoma Pakistano užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Ji teigė, kad dėl šio smūgio „žuvo du nekalti vaikai, o trys mergaitės buvo sužeistos“.

VIDEO: Iranas surengė mirtiną oro smūgį Pakistane

Iranas iš karto nepateikė jokių oficialių komentarų, tačiau šalies valstybinė naujienų agentūra „Nour News“ pranešė, kad per išpuolį buvo sunaikinta džihadistų grupuotės „Jaish al Adl“ („Teisingumo armija“) būstinė Pakistane.

2012 metais susikūrusi „Jaish al Adl“ yra įtraukta į Teherano juodąjį sąrašą kaip teroristinė grupuotė ir pastaraisiais metais įvykdė keletą išpuolių Irano teritorijoje.

Apie šį išpuolį pranešta po to, kai Teheranas pradėjo atakas Irako autonominiame Kurdistano regione ir Sirijoje prieš, anot jo, „antiiranietiškas teroristų grupuotes“.

Irano smūgiai lydi daugybę krizių visuose Viduriniuose Rytuose: Izraelis kariauja prieš islamistų grupuotę „Hamas“ Gazos Ruože, o palestiniečius remiantys husių sukilėliai Jemene puola komercinius laivus Raudonojoje jūroje.

Oficialiame Pakistano pareiškime nenurodoma, kur buvo smogta, tačiau pakistaniečių žiniasklaida teigė, kad smūgis buvo suduotas netoli Pandžgūro pietvakarinėje Beludžistano provincijoje, kur abi šalys dalijasi beveik 1 tūkst. km siena retai apgyvendintame regione.

Likus kelioms valandoms iki smūgio, Pakistano laikinasis premjeras Anwaaras ul Haqas Kakaras susitiko su Irano užsienio reikalų ministru Hosseinu Amiru Abdollahianu Pasaulio ekonomikos forumo Davose, Šveicarijoje, kuluaruose.

Po Islamabado pareiškimo Kinija trečiadienį paragino Pakistaną ir Iraną elgtis santūriai.

„Raginame abi šalis elgtis santūriai, vengti įtampos eskalavimą galinčių nulemti veiksmų ir drauge dirbti siekiant palaikyti taiką ir stabilumą“, – eilinėje spaudos konferencijoje sakė kinų Užsienio reikalų ministerijos atstovė Mao Ning.

„Ir Iraną, ir Pakistaną laikome artimais kaimynais ir svarbiomis islamiškomis šalimis“, – sakė ji.

Iranas ir Pakistanas yra artimi Pekino partneriai ir priklauso Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijai (ŠBO).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas