Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irane per protestą prieš vandens užterštumą sužeisti keli žmonės

Keli žmonės buvo sužeisti per demonstrantų, Irano pietvakariuose esančiame Choramšahro mieste protestavusių prieš vandens užterštumą, susirėmimus su policija, pranešė Irano valstybinė žiniasklaida. Protestuotojai vėlai šeštadienį padeginėjo šiukšliadėžes ir gadino valstybės turtą, o policija juos vaikydama panaudojo ašarines dujas, sekmadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra IRNA.
Irano policija
Irano policija / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Iranas Protestas

Buvo sunkiai sužeistas mažiausiai vienas protestuotojas, taip pat – keli policininkai, sakoma pranešime, kuriame cituojamas Choramšahro gubernatoriaus pavaduotojas Valiollah Hayati.

Jis paneigė Saudo Arabijos žiniasklaidos pranešimus, kad Irano saugumo pajėgos nušovė mažiausiai keturis protestuotojus.

Neramumai kilo maždaug 500 žmonų, daugiausia jaunuolių, susirinkus pagrindinėje miesto aikštėje protestuoti prieš teršalus geriamojo vandens sistemoje, nurodė IRNA. Protestuotojų taip pat buvo susirinkę prie vienos mečetės.

Per pastarąsias tris dienas Choramšahre ir kaimyniniame Abadano mieste įvyko keli protestai prieš vandens užterštumą, nurodė IRNA.

Iranas susiduria su vis didesnėmis ekonominėmis problemomis, Jungtinėms Valstijoms gegužės mėnesį pasitraukus iš 2015 metais sudaryto pasaulio galių susitarimo su Teheranu. Pagal susitarimą mainais į Irano branduolinės programos apribojimus buvo panaikintos tarptautinės sankcijos.

Sekmadienį viceprezidentas Eshaqas Jahangiri per valstybinę televiziją pareiškė, kad Iranas kenčia dėl kelių problemų, ne vien dėl JAV sankcijų. Tarp šalies problemų jis paminėjo priklausomybę nuo pajamų už naftą, silpną privatųjį sektorių ir trapų bankininkystės sektorių.

Pramonės ministras Mohammadas Shariatmadari šeštadienį spaudos konferencijoje Teherane sakė, kad situacija yra ypatinga, nors dar ne kritinė.

Jis paragino Irane dirbančias užsienio firmas nepasiduoti JAV grasinimams sankcijomis ir tęsti veiklą šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas