Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irano diplomatijos vadovas penktadienį Paryžiuje susitiks su Prancūzijos prezidentu

Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas penktadienį lankysis Paryžiuje ir susitiks su Prancūzijos diplomatijos vadovu bei šalies prezidentu, pranešė valstybinė naujienų agentūra IRNA.
Mohammadas Javadas Zarifas
Mohammadas Javadas Zarifas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Penktadienį lankysimės Paryžiuje, kur susitiksime su (prezidentu) Emmanueliu Macronu ir Prancūzijos užsienio reikalų ministru“ Jeanu-Yves'u Le Drianu, sakė M.J.Zarifas pirmadienį vakare susitikime su iraniečių diasporos atstovais Stokholme.

M.J.Zarifas šiu metu su trijų dienų vizitu lankosi Švedijoje, o ateinančią savaitę taip pat aplankys Kiniją, nurodė IRNA.

Prancūzija yra viena iš 2015 metų tarptautinio susitarimo dėl Irano branduolinės programos signatarių ir vadovauja Europos pastangoms išgelbėti šį svarbų dokumentą. Sutartis pakibo ant plauko, kai praėjusiais metais iš jos vienašališkai pasitraukė Jungtinės Valstijos, o prezidentas Donaldas Trumpas gražino šiitiškai respublikai ekonomines sankcijas.

Reaguodamas į sankcijas ir kaltindamas partneres Europoje, kad jos nepadeda apeiti šių priemonių, Iranas gegužę paskelbė, jog nebesilaikys dalies pagal branduolinį susitarimą prisiimtų įsipareigojimų, susijusių su urano sodrinimo ir atsargų kiekio suvaržymais.

Teheranas taip pat pagrasino, jog imsis tolesnių žingsnių, jei likusios sutarties šalys – Didžioji Britanija, Kinija, Prancūzija, Vokietija ir Rusija – nepadės apeiti JAV sankcijų.

Irano diplomatijos vadovas savo pasaulinę kelionę pradėjo šeštadienį vizitu Kuveite, iš kur išvyko į Suomiją, o vėliau – į Švediją.

Kitos jos stotelės – Norvegija ir Prancūzija.

„Amerikos sankcijos manęs nespaudžia“, – sakė M.J.Zarifas, atmesdamas būgštavimus, kad liepos pabaigoje Vašingtono jam paskelbtos sankcijos taps kliūtimi jo darbui ir diplomatinėms kelionėms po pasaulį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai