Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iranui nerūpi sankcijos ir bausmės: pristatė Rusijai naujų ir labai mirtinų ginklų

Iranas pirmą kartą perdavė Rusijai naujausių valdomų aviacinių bombų „Qaem-5“, skirtų smūgiams Ukrainoje, tvirtina vokiečių leidinio „Bild“ atvirų duomenų analizės ekspertas Julianas Roepke.
Rusijos apšaudymo padariniai Charkive
Rusijos apšaudymo padariniai Charkive / „Zuma press“/„Scanpix“

Šiomis dienomis Kursko srityje sudužo sunkusis Irano dronas „Qods Mohajer-6“. Juo buvo gabenamos naujausios Irano valdomos bombos „Qaem-5“. Pats Iranas jas pradėjo naudoti tik 2019 m. Tikėtina, kad dronas turėjo atakuoti Sumų regioną, bet dėl nežinomos priežasties nukrito.

„Wikipedia“/Irano aviacinė bomba „Qaem“
„Wikipedia“/Irano aviacinė bomba „Qaem“

Anksčiau Rusijos ginkluotosios pajėgos Ukrainoje nenaudojo didelio tikslumo bombų „Qaem-5“. Pasak J.Roepkės, jų naudojimas rodo „naują Teherano ir Maskvos karinio bendradarbiavimo lygmenį“.

Vakarų žvalgyba anksčiau teigė turinti informacijos apie Irano ir Rusijos susitarimą dėl balistinių raketų perdavimo, tačiau kol kas nepastebėjo ženklų, kad jis jau įvyko.

Balandžio mėnesį Didžojo septyneto (G7) užsienio reikalų ministrai pareikalavo, kad Iranas susilaikytų nuo balistinių raketų siuntimo į Rusiją.

Gegužės 14 d. ES Taryba susitarė išplėsti sankcijų Iranui mechanizmą dėl jo paramos Rusijai kare prieš Ukrainą ir destruktyvių veiksmų Artimuosiuose Rytuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito