Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Irkutsko naftos perdirbimo gamykloje kilo gaisras

Rusijos žiniasklaida pranešė, kad įvyko sprogimas Irkutsko naftos perdirbimo gamykloje Angarske, kuri yra didžiausia naftos perdirbimo gamykla Rytų Sibire. Gaisras apėmė 2500 kvadratinių metrų.
Gaisras Irkutske
Gaisras Irkutske / Stopkadras

Žinoma, kad per gaisrą naftos perdirbimo gamykloje žuvo du žmonės. Yra ir sužeistųjų.

Srities gubernatorius Igoris Kobzevas sakė, kad žuvo du žmonės, o dar penki buvo sužeisti. Vienas sužeistųjų hospitalizuotas.

Sprogimo Rusijos Federacijoje priežastis buvo įvardinta kaip „technologinio įrenginio sistemų užteršimas“.

Rusijos teisėsaugininkai jau iškėlė baudžiamąją bylą. Tačiau socialiniuose tinkluose žmonės juokauja, kad rusai iš tiesų vėl „rūkė ne vietoje“.

Visai neseniai šioje naftos perdirbimo gamykloje jau buvo kilęs gaisras. Lapkričio 27 dieną daugiau nei 100 žmonių ir 25 technikos vienetai jame apie 4 valandas kovojo su gaisru.

Rusijoje „keisti“ sprogimai ir gaisrai nutinka vis dažniau. Neseniai Briansko srityje buvo girdėti sprogimai, rusai sakė, kad pataikyta į karinį dalinį.

Be to, Rusijos Federacijoje gaisras kilo gamyklos, kurioje gaminami automobilių varikliai, teritorijoje. Gaisras išplito per 200 kvadratinių metrų.

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas jau pakomentavo sisteminį „savaiminį užsidegimą“ Rusijos Federacijos teritorijoje. Jis neprisiėmė atsakomybės ir neteigė, kad gaisrai ar sprogimai vyksta dėl Ukrainos veiksmų, tačiau tikino, kad „tokių atvejų tik daugės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas