Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 19 /13:07

Irkutske nuo surogatinio alkoholio mirė mažiausiai 33 žmonės

Rusijos Irkutsko mieste mažiausiai 33 žmonės mirė išgėrę vonioms skirtos kvapiosios esencijos, kurioje buvo nuodingo metilo alkoholio, pirmadienį pranešė pareigūnai.
Rusijai nesiseka kovoti su alkoholizmu
Rusijai nesiseka kovoti su alkoholizmu / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Rusijos tyrimų komiteto pareiškime sakoma, kad savaitgalį į medikus pagalbos kreipėsi 54 žmonės, išgėrę skysčio, pažymėto kaip gudobelių kvapo vonios esencija. 33 iš šių žmonių mirė.

Pareigūnai nurodė, kad produkto etiketėje buvo perspėjimas, kad jo negalima nuryti, bet žmonės vis tiek jį „vartojo kaip alkoholį“.

Koncentruotame produkte vietoje etilo alkoholio buvo toksiško metilo alkoholio, kuris yra naudojamas aušinamiesiems skysčiams gaminti, sakė tyrėjai.

Pigūs kvepalai ir veido priežiūros priemonės su alkoholiu yra pardavinėjami netaikant alkoholiniams gėrimams numatytų prekybos suvaržymų, o šiuos produktus gerti perkantys žmonės yra labiausiai nepasiturintys.

Dėl žmonių mirties buvo sulaikyti du asmenys, vykdomos kratos turguose, kur buvo pardavinėjamas šis mirtinas produktas, sakė tyrėjai.

Namudinis alkoholis ir alkoholio turinčios buitinės chemijos priemonės yra populiarios visoje buvusioje Sovietų Sąjungoje – kaip pigi alternatyva legaliems alkoholiniams gėrimams. Tačiau ši alternatyva pareikalauja daug gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas