Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Afganistano grįžęs princas Harry: „Taip, aš žudžiau“

Po antros misijos Afganistane į Didžiąją Britaniją sugrįžo sraigtasparnį pilotavęs princas Harry, skelbia spiegel.de. Jis atvirai pasakoja apie žudynes šalyje: „Jei ten yra žmonių, norinčių nuskriausti mūsų vaikinus, mes juos pašaliname iš žaidimo.“
princas Harry
princas Harry / Reuters/Scanpix nuotr.

„Taip, Afganistane jis dalyvavo kovinėse operacijose. Taip, jis šovė į Talibano kovotojus“, – skelbia žiniasklaida. Princas Harry Helmando provincijoje praleido penkis mėnesius. 

Didžiosios Britanijos naujienų agentūrai „PA“ jis teigė: „Atimti vieną gyvybę, kad vieną išgelbėtum, taip buvo ir pas mus“. Į klausimą, ar jis taip pat žudė kovotojus, princas Harry atsakė: „Taip, kaip ir daugelis kitų.“ Tie, kurie bandė nuskriausti jo bendražygius, buvo „išjungti“. 

Tarnybos Afganistane metu princas Harry dirbo antruoju karinio sraigtasparnio pilotu. Jo grįžimas į Didžiąją Britaniją saugumo sumetimais buvo laikomas paslaptyje. Tarnybos Afganistane metu žurnalistai iš princo galėjo paimti interviu, tačiau jie viešinami tik dabar. Taip pat ir nuotraukos, jos paviešintos tik grįžus karališkos šeimos nariui į gimtinę.

Princo Harry teigimu, kariuomenėje jam tenka tarnauti, kaip ir kitiems vyrams. „Aš esu toks pat vaikinas kaip ir kiti, negaliu būti vertinamas kitaip nei jie“, – teigė trečias eilėje į sostą Harry. 

Williamo norai

Stovyklavietėje princas Harry, kaip pats teigė, gyveno, kiek įmanoma normaliau. Jam teko priprasti prie į jį spoksančių karių, kurie iki šiol gyvo princo Harry nebuvo matę.

Prieš penkerius metus princas jau buvo išvykęs į Afganistaną ir ten praleido daugiau nei du mėnesius. Tuomet jis dirbo skrydžių valdytoju. Misija tuomet buvo sustabdyta, nes į viešumą iškilo jo buvimo vieta. 

Princas Harry yra pirmasis Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos narys po savo dėdės princo Andrew, kuris aktyviai dalyvauja karinėse misijose. Andrew buvo išvykęs į Folklandų karą. 

Į Afganistaną princas Harry šįkart išvyko rugsėjį ir ten turėjo praleisti keturis mėnesius. 

Harry teigia, kad jo brolis Williamas, kurio žmona Catherine laukiasi kūdikio, taip pat norėjo vykti į Afganistaną. „Ir jei sąžiningai, nematau priežasčių, kodėl jis negalėtų. Niekas nežino, kas sėdi pilotų kabinoje“, – teigė Williamo brolis Harry. Didžioji Britanija buvo nusprendusi, kad siųsti Williamą į Afganistaną per daug pavojinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?