Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

IS džihadistai pagrobtas jazides prievartauja po penkis kartus per dieną ir tuokiasi su devynmetėmis

Grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) teroristai savo įkaitėmis vis dar laiko šimtus moterų ir merginų, kurios nuolat patiria seksualinę prievartą. Apie lytinį moterų išnaudojmą IS kontroliuojamose teritorijose prabilta dar prieš metus, kuomet į džihadistų vergiją pakliuvo tūkstančiai jazidų, rašo naujienų svetainė newsru.com.
Iškankinti jazidai
Iškankinti jazidai / „Scanpix“/AP nuotr.

Šiuo metu dauguma nelaisvėje laikomų jazidžių moterų ir mergaičių yra išnaudojamos kaip sekso vergės. Didžiosios Britanijos TV kanalo „BBC“ žurnalistams pavyko pašnekėti su trimis džihadistų vergovę kentusiomis mergaitėmis, kurioms pavyko iš jos pasprukti.

Jazidai – kurdų etninė grupė. VII a. jie atmetė jiems bandytą primesti islamą ir išliko pagonimis iki XII – XV amžiaus, kuomet buvo suformuota unikali religija, apimanti zoroastrizmo, hinduizmo, krikščionybės, islamo ir manicheizmo elementus. Tačiau islamistai jazidus iki šiol laiko velnio garbintojais.

 Tačiau islamistai jazidus iki šiol laiko velnio garbintojais.

„Jie atskyrė vyrus nuo moterų ir vaikų. Vyrus atskyrė, kad po to galėtų sušaudyti. Pas mane septyni broliai: vienam pavyko pabėgti iš nelaisvės, šeši likusieji laikomi dingusiais be žinios“, – žurnalistams prisiminimus iš 2014 m. vasaros, kuomet islamistai užgrobė Šiaurės Iraką, pasakojo iš ten kilusi ir iš IS vergijos pabėgusi jauna jazidė.

„Emyrai mums pasakė, kad mes turime tapti musulmonais ir išsižadėti savo religijos. Jie aiškino, kad mūsų religija tinkama ne žmonėms, o tik gyvuliams. Mums grasino mirtimi, jeigu nepriimsime islamo. Jie iš karto nužudė vyresnės kartos vyrus, kurie atsisakė tapti musulmonais, jiems nukirsdami galvas gatvėje“, – apie IS žiaurumus pasakojo 20 m. mergina, kuriai taip pat pavyko pasprukti iš džihadistų vergovės.

Buvusių IS vergių teigimu, jos nuolatos patirdavo seksualinę prievartą. Pačios jauniausios ir gražiausios vergės buvo siunčiamos emyrams ir IS vadeivoms.

„Mus prievartavo po penkis kartus per dieną“, – prisipažįsta viena iš merginų.

Pasaulinė žiniasklaida jau ne kartą pranešė apie IS teroristų žvėriškumus ir moterų lytinį išnaudojimą. Birželio pabaigoje paaiškėjo, kad IS išleido taisyklių rinkinį, kuris leidžia džihadistams į žmonas imti devynerių metų mergaites ir turėti nepilnametes verges.

IS išleido taisyklių rinkinį, kuris leidžia džihadistams į žmonas imti devynerių metų mergaites ir turėti nepilnametes verges.

Kaip pranešė laikraštis „The Daily Mail“ , IS sostine vadinamame Sirijos Rakos mieste pasirodė plakatai, kuriuose nepilnametes dukras turintiems vietos gyventojams liepiama jas atiduoti islamistams.

Džihadistai aiškina, kad tokiu būdu merginos galėtų įvykdyti savo pareigą ir dalyvauti sekso džihade. Tiems gyventojams, kurie atsisako savo dukras atiduoti į islamo fanatikų rankas, grasinama šariato bausmėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas