Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Kinijos upės jau ištraukta per 13 000 nugaišusių kiaulių

Iš Kinijos upės ir toliau traukiamos nugaišusios kiaulės. Skelbiama, kad upėje, tekančioje per Šanchajų, jau aptikta per 13 tūkstančių kiaulių, skelbia „The Australian“.
Mirtina liga sirgusios ir nugaišusios kiaulės išmestos tiesiog į vandenį.
Mirtina liga sirgusios ir nugaišusios kiaulės išmestos tiesiog į vandenį. / AFP/Scanpix nuotr.

Iš Huangpu upės Šanchajuje iki šiol buvo ištraukta 9 460 kiaulių. Iš šios upės gyventojams tiekiama apie penktadalis geriamojo vandens. Kinijos naujienų agentūra paskelbė, kad pirmadienį iš vandens iškelta dar 3 601 nugaišusi kiaulė. Pirmosios nudvėsusios kiaulės upėje aptiktos pirmoje kovo mėnesio pusėje, ši žinia sukėlė visuomenės pasipiktinimą, kad laiku nebuvo imtasi jokių veiksmų. Valdžia skelbė, kad vandens kokybė stebima, tarša neužfiksuota.

Šanchajus dėl taršos kaltina kaimyninės Džedziango provincijos ūkininkus, esą jie sirgusias ir išdvėsusias kiaules išmetė tiesiog į vandenį. Kol kas nustatytas vienas kiaulienos tiekėjas, kuris, manoma, gali būti atsakingas už taršą. Atsakingų asmenų turėtų būti ir daugiau.

Šis skandalas dar kartą atvėrė vieną Kinijos žaizdų – maisto saugos problemą. Kiauliena Kinijoje yra populiariausia mėsos rūšis, tačiau toks įvykis vėl privertė prieštaringai įvertinti galimą mėsos kokybę. Dėl prastos priežiūros į maisto tiekimo grandinę patenka net ir sirgusių gyvūnų mėsa.

Nugaišusių kiaulių mėginiai buvo išsiųsti į laboratoriją. Nustatyta, kad jos sirgo virusu, kuris žmonėms poveikio neturi.

Praėjusią savaitę buvo paskelbta, kad iki šešerių su puse metų kalėjimo įkalinti šeši asmenys, kurie, kaip išsiaiškinta kitoje byloje, perdirbo ir prekiavo daugiau nei 1 000 sirgusių kiaulių mėsa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento