Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

IS pareiškė surengusi mirtiną išpuolį Pakistano Beludžistano provincijoje

Džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) pranešė, kad trečiadienį, nacionalinių rinkimų išvakarėse, Pakistano Beludžistano provincijos Pišino rajone surengė mirtiną išpuolį.
Asad Ullah / AP
Asad Ullah / AP

Socialiniame tinkle „Telegram“ išplatintame pranešime teigiama, kad šios grupuotės kovotojai per priešrinkiminį mitingą Beludžistano provincijos Pišino rajone susprogdino motociklą su sprogmenimis. 

Trečiadienį Pakistano pietvakariuose prie rinkimų kandidatų biurų driokstelėjus dviem sprogimams žuvo mažiausiai 28 žmonės.

Per pirmąjį sprogimą prie nepriklausomo kandidato biuro Pišino rajone, maždaug už 50 km nuo Kvetos miesto ir už 100 km nuo Afganistano sienos, žuvo 16 žmonių.

Antrojo sprogimo metu žuvo 12 žmonių prie islamistų partijos „Jamiat Ulema-e-Islam-F“ (JUI-F) kandidato rinkimų biuro Kila Saifulos mieste, esančiame maždaug už 120 km į rytus.

„Incidentas įvyko pagrindiniame miesto rajono turguje, kur buvo taikytasi į JUI-F rinkimų biurą“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas aukšto rango policijos pareigūnas.

Prieš rinkimus buvo dislokuota daugiau kaip pusė milijono saugumo pareigūnų, o institucijos išdalijo balsavimo biuletenius daugiau kaip 90 tūkst. balsavimo apylinkių.

Prieš balsavimą įvyko daugybė saugumo incidentų. Be kita ko, buvo nušauti mažiausiai du kandidatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito