Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iš posto trauksis Jungtinės Karalystės Bendruomenių Rūmų pirmininkas Johnas Bercow

Jungtinės Karalystės Bendruomenių Rūmų pirmininkas Johnas Bercow emocingu pareiškimu paskelbė, kad vėliausiai spalio pabaigoje pasitrauks iš pareigų, kurias užėmė pastarąjį dešimtmetį, skelbia „The Guardian“.
Johnas Bercow
Johnas Bercow / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Londone tęsiantis ginčams „Brexit“, J.Bercow, kuris yra laikomas proeuropietiškų pažiūrų deputatu ir aršiu kovotoju už parlamento konstitucines teises mūšiuose su vyriausybe, pareiškė, kad jo sprendimas trauktis priklausys nuo tolesnių įvykių šalies politikoje.

Esą jei Bendruomenių Rūmai vėlų ketvirtadienio vakarą pasisakys už pirmalaikius rinkimus, pareigas jis eis tol, kol dar dirbs šis parlamentas.

Vis dėlto jau aišku, kad rinkimams, kurių nori premjeras Borisas Johnsonas, deputatai nepritars, tad J.Bercow iškart pridūrė, kad tokiu atveju trauksis spalio 31-osios vakarą. Būtent šią dieną bent jau kol kas turėtų oficialiai įvykti „Brexit“.

„Deputatu dirbau 22 metus, pirmininku – dešimt metų. Man buvo garbė. Mane supa žmonės, kuriuos į priekį veda pareigos visuomenei jausmas“, – pareiškė J.Bercow, sulaukęs griausmingų plojimų.

Opozicijos lyderis Jeremy Corbynas padėkojo J.Bercow ir atkreipė dėmesį, kad jis pakeitė visuomenės įsivaizdavimą, kaip dirba Bendruomenių Rūmų pirmininkas. Esą J.Bercow dažnai keliaudavo po šalį, kalbėdavo mokyklose, gamyklose.

Tuo tarpu nemažai valdančiųjų torių J.Bercow nemėgsta – jų manymu, pirmininkas užsispyrėliškai gina parlamento galias ir neleidžia vyriausybei tvarkytis taip, kaip ji nori.

Bendruomenių Rūmų pirmininkas supykdė konservatorių vyriausybę keliskart leidęs įstatymų leidėjams perimti parlamento darbotvarkės kontrolę sprendžiant „Brexit“ kursą.

J.Bercow tvirtina, kad taip tiesiog vykdė savo darbą leisdamas parlamentarams pasisakyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas