Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išaugęs imigrantų iš kitų ES šalių srautas gausina euroskeptikų gretas Jungtinėje Karalystėje

Miestuose, panašiuose į Piterborą, neseniai išaugę imigracijos, daugiausia darbininkų iš Rytų Europos, mastai suteikia impulsą „Brexit“ (Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš Europos Sąjungos) šalininkų stovyklai kampanijoje prieš birželį vyksiantį referendumą dėl tolesnės šalies narystės Bendrijoje.
„Brexit“ rėmėjų atributika
„Brexit“ rėmėjų atributika / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

„ES nesustabdys visų atvykstančių imigrantų, o mes nesusitvarkome“, – sakė Johnas Fovargue'as iš 184 500 tūkst. gyventojų turinčio miesto Rytų Anglijoje – vieno iš labiausiai euroskeptiškų šalies rajonų.

Lietingą dieną į miesto centrą apsipirkti atėjusi Ginge Tuttlebee naujienų agentūrai AFP sakė, kad naujieji atvykėliai „nebepuoselėja tų vertybių, kurios kažkada buvo svarbios mums“.

„Nepanašu, kad jie norėtų integruotis – jie turi savo parduotuves, kalba savo kalba“, – sakė pensininkė, atkartodama skundus, girdimus daugelyje miestų, kuriuose markiai išaugo imigrantų skaičius.

Beveik pusė visų britų rinkėjų ir beveik trys ketvirtadaliai tų, kurie pasisako už pasitraukimą iš ES, įvardija imigraciją kaip svarbiausią veiksnį, lemiantį jų apsisprendimą, rodo neseniai „Opinium“ atliktas visuomenės nuomonės tyrimas.

Piterboras ne vieną dešimtmetį traukė imigrantus, tačiau 2001-2011 metų laikotarpiu imigracijos mastai pasiekė rekordines aukštumas – per dešimtmetį čia atvyko 24 166 žmonės.

Piterboro Linkoln Roudas nuo Antrojo pasaulinio karo buvo atvykėlių iš Italijos, Lenkijos, Pietų Azijos ir Airijos susitelkimo vieta.

Piterboro Linkoln Roudas nuo Antrojo pasaulinio karo buvo atvykėlių iš Italijos, Lenkijos, Pietų Azijos ir Airijos susitelkimo vieta, o dabar ten yra įsikūrusi lenkų radijo stotis „Radio Star“, kurią galimą girdėti daugelyje rytų europiečių prekybos centrų.

Šio radijo laidų vedėja Gosia Prochal AFP sakė, kad yra daug lenkų, kurie integravosi į britų visuomenę ir dabar jaučia suprantamą nerimą dėl galimo Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš ES po birželio 23 dieną įvyksiančio referendumo.

„Britanijos žmonės iš esmės teigiamai žiūri į atskirus imigrantus, tačiau kai kalbama apie imigraciją apskritai, jie norėtų, kad jos mastai sumažėtų“, – sakė mergina, kuri į Jungtinę Karalystę atvyko prieš trejus metus iš Lenkijos pietinio Krokuvos miesto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito