Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ISIS savo išpuoliams ruošia vaikus – dalis jų iš Europos

„Kalifatas“ ruošia naują teroristų bangą, kuri gali būti net žiauresnė, nei visos iki šiol buvusios. Nuo pat gimimo vaikams diegiama religinė doktrina ir gyvenimo būdas, kurio tikslas – kitatikių žudymas ir besąlygiškas paklusimas, praneša theguardian.com.
„Islamo valstybės“ propagandinės nuotraukos
„Islamo valstybės“ propagandinės nuotraukos / Islamo valstybės nuotr.

Situacija lyginama su 1990 vaikų verbavimu kariuomenei Liberijoje.

Jungtinių Tautų organizacijos (JTO) duomenimis, tokiose stovyklose auga apie 50 vaikų iš Didžiosios Britanijos. Daugiau nei 30 tūkst. užsieniečių šiuo metu kaunasi ISIS gretose Sirijoje.

JTO ataskaita „Islamo valstybės vaikai“ turėtų būti paskelbta trečiadienį. Ji parengta išanalizavus prieinamus duomenis. Taip pat ir ISIS propagandai naudojamas vaikų nuotraukas bei video siužetus. Ruošiant ataskaitą pasitelkti ir šaltiniai ISIS viduje.

„Scanpix“/AP nuotr./Vaikai Afrikoje
„Scanpix“/AP nuotr./Vaikai Afrikoje

Išvada vienareikšmiška – ISIS jau dabar daro viską, kad užtikrintų savo ateitį. Vaikų ruošimas čia užima labai svarbią vietą. Jie treniruojami būti šnipais, kariais, pamokslininkais, verbuotojais, budeliais, savižudžiais.

„ISIS deda daug pastangų, kad kuo jaunesni vaikai būtų supažindinti su ekstremizmo kultūra. Teroristai mano, kad vaikai bus tyresni ir žiauresni kovotojai, nei dabar yra jie patys. Jie bus ne atsivertę radikalai, o tokioje aplinkoje augę nuo pat gimimo“, – teigiama dokumente.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Islamo valstybės“ kovotojai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Islamo valstybės“ kovotojai

Vaikams buvo atiduotos nukirstos žmonių galvos tam, kad su jomis būtų žaidžiamas futbolas.

„ISIS kalifate“ gyvena apie 6 milijonus gyventojų. „Pagrindinis tikslas yra parengti dar žiauresnę teroristų kartą. Vaikai auga aplinkoje, kurioje nuolat naudojamas smurtas. Jie stebi, o kai kuriais atvejais ir tiesiogiai dalyvauja žmonių egzekucijose“, – kalbama atskaitoje.

Situacija lyginama su 1990 m. vaikų verbavimu kariuomenei Liberijoje. Autoriai taip pat teigia, kad ISIS remiasi nacių režimo pamokomis ir Hitlerjugendo pavyzdžiu. Taip pat 1970 m. Irake įkurtu judėjimu „Futuwah“, į kurį buvo įtraukiami 10-15 metų vaikai.

Vien oficialioje ISIS propagandoje pernai užfiksuoti 254 vaikai. ISIS metodai šiurpina. Pavyzdžiui, vaikams buvo atiduotos nukirstos žmonių galvos tam, kad su jomis būtų žaidžiamas futbolas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas