Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Islandija grįžta į gyvenimą, buvusį iki karantino

Penktadienį Islandijoje panaikinti visi ribojimai, galioję dėl koronaviruso. Šalyje pilnai paskiepyta per 60 proc. gyventojų. O pastarosiomis dienomis gerokai sumažėjo viruso užsikrėtimo atvejų. Todėl nuspręsta grąžinti gyvenimą, koks buvo iki karantino.
Islandija
Islandija / 123rf.com nuotr.

Penktadienį Islandijos ministras pranešė, kad nuo šeštadienio nebeliks jokių ribojimų dėl koronaviruso. Kaip praneša islandų naujienų portalas visir.is, šalyje nebeliks ribojimų masiniams renginiams, atstumo ribojimų, nebereikės dėvėti apsauginių kaukių. Taip pat panaikinami ir įstaigų darbo laiko ribojimai. Tiesa, toliau bus rekomenduojama plauti ir dezinfekuoti rankas, pajutus bent menkiausius ligos požymius – registruotis testui, o reikalui esant – karantinuotis.

Kaip teigė Islandijos Sveikatos ministrė Svandis Svavarsdottir, ši šalis tampa pirmąja šiaurės šalyse, panaikinusia visus vidaus apribojimus. Anot jos, iš esmės grąžinamas toks gyvenimas, koks jis buvo iki praėjusių metų kovo.

Tiesa, pasienyje ir toliau liks apribojimų: keliautojai nebus testuojami, jei pateiks pažymėjimą apie skiepą arba įrodys, kad yra persirgę.

Tačiau kartu pripažįstama, kad tai dar nėra pergalė prieš koronavirusą. „Kova dar nesibaigė. Galbūt klystame panaikinę ribojimus. Iš tiesų, nenoriu būti tas nuobodus vaikinas vakarėlyje, tačiau turime tęsti ligos kontrolę ir tinkamai rūpintis savimi“, – teigė Islandijos epidemiologas Thotolful Gudnason. Jis taip pat nerekomendavo neskiepytiems islandams vykti į užsienį.

Šiuo metu per 60 proc. Islandijos populiacijos yra pilnai paskiepyta. 87 proc. gyventojų yra gavę bent vieną vakcinos dozę. Taip pat Islandijoje gyventojai skiepijami tomis pačiomis vakcinomis kaip ir Lietuvoje.

Šioje šiaurės valstybėje koronavirusas nusinešė 30 gyvybių. Užsikrėtę buvo beveik 7 tūkst. gyventojų, o 12 jų dar ir dabar serga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas