Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 26 /18:21

Islandijos sostinėje užmuštas lietuvis: renkamos lėšos pargabenti į Lietuvą

Reikjavike, Islandijos sostinėje, šeštadienį per užpuolimą žuvo 25-erių lietuvis. Sulaikytas ir įtariamasis – trisdešimties islandas, praneša islandų naujienų portalas visir.is.
25 metų Karolis Zelenkauskas birželio 24-ąją buvo stipriai sumuštas ir nuo sunkių kūno sužalojimų mirė tą pačią dieną Islandijoje.
25 metų Karolis Zelenkauskas birželio 24-ąją buvo stipriai sumuštas ir nuo sunkių kūno sužalojimų mirė tą pačią dieną Islandijoje. / Nuotr. iš šeimos archyvo

25-erių lietuvis, tapęs užpuolio auka, mirė vietos ligoninėje. Į ją jis buvo atvežtas be sąmonės.

Užsienio reikalų ministerija BNS informavo, kad Lietuvos ambasada Islandijoje kreipėsi į teisėsaugą.

„Islandijoje policija informavo, kad aktyviai tiria šį atvejį, bet daug informacijos suteikti negali, nes vyksta tyrimas“, – rašoma komentare.

Sulaikytas ir pagrindinis įtariamasis – trisdešimties islandas. Jam skirta kardomoji priemonė iki birželio 29-osios. Sekmadienį jo apklausti nepavyko.

Tiriama, koks ryšys siejo lietuvių emigrantą ir islandą.

Tuo metu žuvusiojo artimieji renka lėšas, kaip pargabenti lietuvio Karolio Zelenausko kūną į Lietuvą. Kaip teigiama paramą renkančiųjų žinutėje – Lietuvoje likusi motina negali dėl finansinių problemų parsigabenti sūnaus ir palaidoti.

Pagalbos prašymu pasidalino Asta Pavilonytė – moteris yra mirusiojo brolio žmona. Moteris „Rinkos aikštei“ patvirtino, kad šiuo metu materialinė parama šeimai yra tiesiog būtina.

Reikjavike sumuštas ir miręs jaunas vyras Kėdainuose gyveno ilgą laiką, čia turėjo nemažai draugų, jo sesuo gyvena Lipliūnų kaime. Tiek artimieji, tiek bičiuliai sukrėsti tragiškos žinios.

„Sveiki tautiečiai, niekad nesu prašiusi pagalbos, visad rasdavau išeitį iš padėties, bet… ne šiuo atveju. Karolis Zelenkauskas – 25 metų vaikinas, birželio 24 dieną buvo stipriai sumuštas ir nuo sunkių kūno sužalojimų mirė tą pačią dieną 18 val. Islandijoje. Įtariamasis sulaikytas ir laukia nuosprendžio.

Karolis kažkam buvo sūnus, brolis, bičiulis, sūnėnas. Mamai plyšta širdis, kad dėl finansinių problemų sunku parsigabenti sūnų į Lietuvą, kad jis galėtų atgulti amžinojo poilsio savo šalyje. Suaukoti pinigai bus naudojami transportavimo išlaidoms“,– pagalbos kreipėsi A.Pavilonytė.

Paaukoti galima čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas