Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ispanijoje dėl boliviečių vizų problemų įstrigo kruizinis laivas

Barselonos uoste trečiadienį įstrigo kruizinis laivas, kuriuo, kaip pranešama, plaukė 1,5 tūkst. keleivių, mat grupė Bolivijos piliečių, turėjusių išsilaipinti šiame Ispanijos šiaurės rytiniame uoste, susidūrė su bėdomis dėl vizų, pranešė pareigūnai.
David Zorrakino / ZUMAPRESS.com
David Zorrakino / ZUMAPRESS.com

Institucijos teigia, kad 69 boliviečiams neleidžiama palikti laivo, nes jie neturi galiojančių dokumentų, leidžiančių patekti į Šengeno erdvės šalis.

Ispanijos vyriausybės pareigūnai sakė, kad jie palaiko ryšius su Bolivijos valdžios institucijomis ir kruizų kompanija „MSC Cruises“, kad išspręstų šią situaciją. Laivas išplaukė iš Brazilijos ir turi plaukioti po Viduržemio jūrą.

Ispanijos visuomeninė naujienų agentūra „Efe“ ir kitos žiniasklaidos priemonės teigė, kad laive „MSC Armony“ yra apie pusantro tūkstančio keleivių, kurie tikisi tęsti kruizą ir pasiekti Kroatiją.

Antradienį paskelbtame Bolivijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime teigiama, kad jos ambasada Ispanijoje ir generalinis konsulatas Barselonoje „imasi reikiamų veiksmų šiam atvejui spręsti“, koordinuoja veiksmus su Ispanijos valdžios institucijomis ir „MSC Cruises“ kompanija.

„MSC Cruises“ pareiškime nurodoma, kad tarp boliviečių, susidūrusių su vizų problemomis, esama šeimų ir vaikų.

Bendrovė teigė, kad „įlaipinant Brazilijoje keleiviai turėjo tinkamus dokumentus. Valdžios institucijos mus informavo, kad vizos negalioja norint įvažiuoti į Šengeno erdvę. Todėl keleiviai negali išlipti Barselonoje, kuri yra jų kelionės galutinis tikslas“.

Bendrovė teigė, kad laivas liko uoste, o ji toliau bendradarbiauja su valdžios institucijomis, kad išspręstų susidariusią situaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas