Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 09 24 /21:13

Išpuolis JAV prekybos centre: žuvusiųjų skaičius pasiekė 5, prabilo liudininkai

Per išpuolį JAV Berlingtono prekybos centre penktadienio naktį žuvo penki žmonės, vienas sužeistas. Užpuolikas pabėgo, skelbia CNN.
Išpuolis prekybos centre
Įtariamasis šaulys / „Scanpix“/AP nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • Berlingtono prekybos centre įvykdytas išpuolis;
  • Žuvo penki žmonės;
  • Užpuolikas paspruko, išplatinta įtariamojo nuotrauka;
  • Išpuolio motyvai kol kas neaiškūs.

21.13 val. Užpuolikas tebėra laisvėje. Žiniasklaidoje pasirodė daugiau liudininkų pasakojimų. Liudininkė Tari Caswell pasakojo, kad ji buvo „Macy's“ parduotuvės persirengimo kabinoje, kai išgirdo „garsus, panašius lyg sproginėtų balionai“. Anot jos, toks garsas pasikartojo keturis kartus.

„Tuomet išgirdau dar septynis ar aštuonis“, – pridūrė ji. Moteris pasakojo tyliai stovėjusi persirengimo kabinoje. „Tuomet išgirdau kaip viena moteris šaukiasi pagalbos, o kažkoks vyras atėjo ir mane bei kitą moterį paragino išeiti. Mes pasileidome bėgti iš parduotuvės“, – prisiminė liudininkė.

Prekybos centre veikiančiame italų restorane, kuris yra prie minėtos parduotuvės, dirbanti Stephanie Bose teigė, kad ji staigiai užrakino restorano duris, vos išgirdusi apie šaudynes. Jai apie juos pranešė darbuotojos vaikinas. „Jis bandė eiti į prekybos centrą, o žmonės šaukė“, – pasakojo ji, pridurdamas, kad buvo baisu. ​

Šeštadienio rytą surengtoje spaudos konferencijoje pranešta, kad apsaugos kameros užfiksavo, kad įtariamasis į prekybos centrą įėjo be ginklo. Vis dėlto praėjus dešimčiai minučių vaizdo įraše matyti, kad įtariamasis į parduotuvę „Macy's“ įeina ginkluotas.

13.44 val. Per išpuolį prekybos centre žuvusiųjų skaičius pasiekė penkis, kai užgeso sunkiai sužeisto vyro gyvybė.

Anksčiau buvo skelbta, kad jis dėl patirtų sužalojimų nugabentas į ligoninę, buvo pranešama, kad jo būklė kritinė. Sužeistas ir dar vienas vyras, tačiau jo gyvybei pavojus negresia.

Skelbiama, kad policija ieško mažiausiai vieno užpuoliko. Paskelbta ir įtariamojo, kuris rankoje esą turėjo šautuvą, nuotrauka. Išpuolio motyvai kol kas nežinomi.

Kaip skelbia BBC, paskutinį kartą jis pastebėtas einantis greitkelio link. Įtariamasis apibūdinamas kaip „ispanakalbis vyras, apsirengęs pilkai“.

„Šiuo metu ieškome šaulio, blokuojami įėjimai“, – patvirtino policijos atstovas Markas Francis. Jo teigimu, išgyvenusieji autobusu bus nuvežti į artimiausią bažnyčią. Jis taip pat perspėjo gyventojus vengti prekybos centro apylinkių. Liudininkai pasakojo apie kilusį chaosą, kai nuaidėjo šūviai.

Kino teatro atstovas atėjo ir pasakė apgailestaujantis, kad tenka nutraukti filmą. Kino teatro atstovai paprašė visus nedelsiant išeiti, – pasakojo moteris.

Įvykio sūkury atsidūrusi Brandi Montreuil pasakojo buvusi kine, kai lankytojams buvo liepta palikti prekybos centrą. „Aš nieko nežinojau“, – pridūrė ji. „Kino teatro atstovas atėjo ir pasakė apgailestaujantis, kad tenka nutraukti filmą. Kino teatro atstovai paprašė visus nedelsiant išeiti“, – pasakojo moteris. Iš pradžių ji manė, kad kilo audra. Vis dėlto netrukus suprato, kad suklydo ir ėmė judėti iš prekybos centro sparčiau. Prie prekybos centro ji išvydo policijos automobilius.

„Mes nežinojome, ar tai susišaudymas. Ieškojome kokių nors dūmų. Keli pareigūnai priėjo prie minios ir ėmė klausinėti, ar kažkas ką nors matė“, – pasakojo ji. Anot moters, pareigūnas, turintis „didelį ginklą ėmė šaukti žmonėms, kad šie greitai eitų lauk“.

Skelbiama, kad Federalinis tyrimų biuras neturi įrodymų, jog Vašingtono valstijoje būtų planuojama daugiau išpuolių.

Vašingtono valstijoje esantis Berlingtono prekybos centras yra maždaug keturios valandos kelio nuo Sietlo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas