Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išrinktasis Pietų Korėjos prezidentas atsisako kraustytis į „imperinius“ Mėlynuosius rūmus

Išrinktasis Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk-yeolas sekmadienį pareiškė perkelsiantis savo kanceliariją iš „imperinių“ Mėlynųjų rūmų.
Pietų Korėjos Mėlynieji rūmai
Pietų Korėjos Mėlynieji rūmai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Pietų Korėja

Kritikai savo ruožtu sako, kad toks sprendimas sietinas su jo tikėjimu šamaniškomis dvasinėmis praktikomis.

Šį mėnesį įvykusius rinkimus nedidele persvara laimėjęs Yoon Suk-yeolas dar rinkimų kampanijos metu žadėjo, kad prezidentūra išsikraustys iš Mėlynųjų rūmų, kuriuose šalies vadovai gyveno nuo 1948 metų.

Naujasis šalies vadovas yra pareiškęs, kad ant kalvos stūgstantys rūmai skatina „imperinį“ prezidentavimą ir kenkia bendravimui su visuomene.

Verta paminėti, kad jis yra ne pirmasis šalies vadovas, mėginantis iškeldinti prezidento rezidenciją. Jo kadenciją baigiantis pirmtakas Moon Jae-inas taip pat žadėjo išsikelti, kad „būtų išnaikinta autoritarinė prezidentavimo kultūra“, tačiau susidūrė su apsaugos ir logistinėmis problemomis.

Pastarosios lieka ir dabar. Nerimą kelia tai, jog persikėlimas, kaip skaičiuojama, gali kainuoti apie 50 mlrd. vonų (41 mln. JAV dolerių). Be to, prezidentui kasdien važiuojant judriomis Seulo gatvėmis tektų stabdyti eismą.

Kritikai sako, kad naujojo šalies vadovo noras išsikelti siejamas su jo tikėjimu Fengšui – tradicine religine praktika, kuri pabrėžia harmonijos tarp žmonių ir gamtos svarbą. Be to, sklinda kalbos apie naujojo prezidento ryšius su vienu šamanu, nors jis tai neigia.

Pietų Korėjoje jau senokai kalbama, kad Mėlynieji rūmai jo gyventojams atneša nelaimių, turint omenyje šalies istorijoje vykusias apkaltas, korupcijos skandalus ir įkalinimus.

Sekmadienį išrinktasis Pietų Korėjos prezidentas per spaudos konferenciją pareiškė, kad po inauguracijos gegužės 10 dieną pradės dirbti Gynybos ministerijos komplekse. Nuo tos pačios dienos Mėlynuosius rūmus planuojama visiškai atverti visuomenei.

Šiuose rūmuose anksčiau gyveno karališkoji šeima bei generalinis gubernatorius po Japonijos įvykdytos Pietų Korėjos aneksijos. O nuo 1948 metų čia yra Pietų Korėjos prezidento rezidencija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai