Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Italija nurodė oro linijų bendrovėms sustabdyti visus skrydžius į ir iš Kinijos

Italijos vyriausybė ketvirtadienį pranešė sustabdanti visus skrydžius tarp Italijos ir Kinijos po to, kai gydytojai patvirtino, kad du turistai iš Kinijos yra užsikrėtę koronavirusu.
„Small Planet“ atstovai aprodė įmonės lėktuvą
Lėktuvas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras Roberto Speranza paskelbė „dekretą, kuriuo uždaromas oro eismas į ir iš Kinijos“, spaudos konferencijoje pranešė ministras pirmininkas Giuseppe Conte, nepateikdamas oro linijų bendrovių sąrašo, kurias paveiks draudimas.

„Manome, kad esame pirmoji ES šalis, kuri ėmėsi šios atsargumo priemonės“, – pridūrė G.Conte pranešęs apie minėtus du turistus iš Kinijos.

Turistai, kaip pranešama, vyras ir žmona, yra paguldyti į izoliuotą Spallanzani infekcinių ligų instituto palatą Romoje.

„Esu įsitikinęs, kad padėtį pavyks sukontroliuoti“, – pridūrė ministras pirmininkas.

Policija užantspaudavo kambarį sostinės centre esančiame viešbutyje, kuriame buvo apsistoję turistai, o kiti turistai iš Kinijos, atvykę į Italiją su ta pačia grupe, buvo patikrinti dėl viruso, pranešė Italijos žiniasklaida.

Instituto direktorius Giuseppe Ippolito teigė, kad valdžios institucijos tyrė poros judėjimą. Manoma, kad jie į Milaną atvyko daugiau nei prieš savaitę.

Tuo tarpu ketvirtadienį Jungtinių Tautų sveikatos apsaugos agentūra paskelbė Kinijoje prasidėjusį naujojo koronaviruso protrūkį tarptautinio masto ekstremalia visuomenės sveikatai padėtimi.

Visgi Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) teigė, kad nėra priežasties iš dalies apriboti skrydžių ir prekybos, nes tai gali sutrikdyti reikalingos pagalbos teikimą.

Daugiau nei 6 tūkst. turistų ketvirtadienį praleido įstrigę kruiziniame laive viename Italijos uoste po to, kai institucijos pranešė apie tai, kad du keleiviai iš Kinijos galėjo būti užsikrėtę koronavirusu.

Kai įtarimai nepasitvirtino, keleiviams buvo leista palikti laivą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas