Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Italijos premjeras Matteo Renzi įgėlė Lietuvai: „Europa nėra tvirtovė, skirta gintis nuo Rusijos“

Italijos premjeras Matteo Renzi vizito Berlyne metu pareiškė, kad Rusija vis dar yra ypač svarbi Europos Sąjungos partnerė, o kai kurių Rytų Europos valstybių retorika nedera su Europos interesais.
Italijos vyriausybės vairą perėmė Matteo Renzi.
Italijos vyriausybės vadovas Matteo Renzi. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Yra tokia tendencija, kad kai kurios Rytų Europos valstybės mato Europą kaip tvirtovę, skirtą gintis nuo Rusijos“, – teigė M.Renzi. Jo teigimu, toks vaizdinys yra klaidingas.

Tiesa, M.Renzi pridūrė, kad Rusija privalo gerbti Ukrainos suverenumą ir teritorinį integralumą ir jokia agresija negali būti toleruojama.

Praėjusią savaitę Italijos premjeras viešai susikirto su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite. 

Kaip rašo italų „Repubblica“, tuo metu, kai Donaldas Tuskas ir  Jeanas Claude'as Junckeris iš paskutiniųjų stengėsi suderinti susitarimo dėl pabėgėlių tekstą, D.Grybauskaitė Italijos premjerui pareiškė, kad ji neturi jokių intencijų prisidėti prie susitarimo.

„Aš niekada nesutiksiu, kad šie debatai yra nereikšmingi ir savanaudiški. Mes įkūrėme Europos Sąjungą, nes tuo metu buvo vertybių. Mes nepritarsime jokioms lengvatoms ar simboliniams nuraminimo gestams. Italija gali susidoroti su šia bėda ir viena. Tik Europa to sau negali leisti. Aš verkiau prie Berlyno sienos, aš verkiau dėl Srebrenicos. Aš tikiu idealu. Todėl aš niekada neisiu į kompromisus“, – M.Renzi žodžius cituoja „Repubblica“.

„The Guardian“ šaltiniai patvirtina, kad M.Renzi ir D.Grybauskaitė susikivirčijo, tačiau leidinys cituoja jau kitą Italijos premjero frazę. Pasak britų leidinio, M.Renzi apkaltino vadovus, kad jie gaišina jo laiką ir atsakė, kad „jeigu tai yra jūsų Europos idėja, galite ją pasilikti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas