Maistą 115 kardinolų per visą konklavą Kaza Santa Marta rezidencijoje gaminančiančios vienuolės „jau ruošia sriubas, spagečius, nedidelius mėsos kepsnelius ir virtas daržoves“, – rašo „Corriere della Sera“.
„Visiems kardinolams šie patiekalai atrodo gana vidutiniški, nepalyginami su tais, kurie įtraukti į Romos restoranų meniu, – rašo laikraštis. – Galbūt šis maistas, kuris primena ligoninėse pateikiamą maistą, padės pagreitinti įpėdinio išrinkimą“.
Prieš dvi dienas Romoje apie konklavoje duodamą maistą pajuokavo kanadietis kardinolas Thomas Christopheris Collinsas, užsukęs į netoli Vatikano esantį restoraną „Venerina“.
„Pagaminkite man skanių karbonara, – paprašė jis padavėjo, kalbėdamas apie klasikinius itališkus spagečius su grietinėlės, kiaušinio ir kumpio padažu. – Nes po trijų konklavos dienų, jeigu nebūsime išrinkę popiežiaus, jie mus maitins tik sausa duona ir vandeniu“.