Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 14

Italų ekspertas nedaugžodžiauja: Rusija negali rizikuoti branduoliniu ginklu, nes JAV sunaikintų Kremlių

Jei rusai paleis nors vieną tarpžemyninę balistinę raketą, JAV iš karto imsis atsakomųjų veiksmų. Todėl rusai negali rizikuoti, nes JAV interpretacija gali reikšti, kad Rusija gali būti visiškai sunaikinta, Latvijos leidiniui TVNET sako italų karo ekspertas Thomasas Theineris.
Rusijos lyderis Vladimiras Putinas ir naujas Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Gerasimovas
Rusijos lyderis Vladimiras Putinas ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Gerasimovas / „AP“/„Scanpix“

JAV studijavęs, vėliau Italijos kariuomenės struktūrose dirbęs T.Theineris yra žinomas kaip ginkluotės ekspertas, savo „Twitter“ paskyroje dažnai aiškinantis, kaip veikia įvairi ginkluotė.

Interviu TVNET italų ekspertas T.Theineris pateikia Baltarusijoje dislokuotų „Wagner“ kovotojų ir Rusijos karių šansus kare su NATO, kalba, kaip reikėtų reaguoti į J.Prigožino retoriką ir V.Putino branduolinius grasinimus.

– Įsivaizduokime, kad Rusija pasiunčia, pavyzdžiui, branduolinę galvutę į Kyjivą. Ar būtų įmanoma ją perimti? Kaip, jūsų nuomone, tokiu atveju turėtų reaguoti NATO?

– „Patriot“ gali perimti branduolines galvutes – jei tai bus sparnuotoji, balistinė raketa ar kažkas panašaus. Jei tai bus tarpžemyninė raketa, tada ne. Tačiau tą akimirką, kai rusai pradės naudoti branduolines raketas, Amerikoje įsijungs visi pavojaus signalai.

„IMAGO“/„Scanpix“/Rusijos kariai
„IMAGO“/„Scanpix“/Rusijos kariai

Jei rusai išims branduolines galvutes nors iš vienos saugyklos, JAV iš karto pereis į aukščiausią branduolinio saugumo pavojaus lygį.

Kiekvieną Rusijos branduolinį objektą stebi palydovai. Bet koks keistas judesys ir JAV bus paskelbtas aukščiausio lygio pavojus. Jei rusai paleis bent vieną tokią tarpžemyninę raketą, JAV iš karto pereis prie atsakomųjų veiksmų. Todėl rusai negali rizikuoti, nes JAV interpretacija gali reikšti, kad Rusija gali būti visiškai sunaikinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas