Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelio gynybos ministras sako esąs labai nusivylęs dėl JK ginklų eksporto mažinimo

Izraelio gynybos ministras pirmadienį sukritikavo Jungtinės Karalystės (JK) sprendimą sustabdyti kai kurių ginklų eksportą į Izraelį dėl nuogąstavimų, kad jie bus panaudoti pažeidžiant tarptautinę humanitarinę teisę Gazos Ruože.
Kevin Lamarque / REUTERS
Kevin Lamarque / REUTERS

„Labai nusivyliau sužinojęs apie Jungtinės Karalystės vyriausybės įvestas sankcijas eksporto Izraelio gynybos sistemai licencijoms“, – socialiniame tinkle „X“ parašė Yoavas Gallantas (Joavas Galantas).

JK pirmadienį pareiškė sustabdysianti kai kurių ginklų eksportą į Izraelį dėl „aiškios rizikos“, kad jie gali būti panaudoti rimtai pažeidžiant tarptautinę humanitarinę teisę.

Užsienio reikalų sekretorius Davidas Lammy (Deividas Lamis) parlamente pareiškė, kad Jungtinė Karalystė sustabdys 30-ies iš 350 ginklų eksporto į Izraelį licencijų galiojimą.

Jis sakė, kad dalinis draudimas taikomas prekėms, „kurios gali būti panaudotos dabartiniame konflikte Gazos Ruože“, įskaitant naikintuvus, sraigtasparnius ir dronus.

Pasak Y. Gallanto, Londono sprendimas sustabdyti 30-ies iš 350 ginklų eksporto į Izraelį licencijų galiojimą „priimtas tuo metu, kai kare kariaujame 7 skirtinguose frontuose“ ir „kai gedime 6 įkaitų, kuriems „Hamas“ šaltakraujiškai įvykdė mirties bausmę Gazos tuneliuose“.

Naujienų agentūros AFP skaičiavimais, pagrįstais oficialiais Izraelio duomenimis, per „Hamas“ spalio 7-osios išpuolį, kuris įžiebė karą, žuvo 1 205 žmonės, daugiausia civiliai.

Per Izraelio karinę kampaniją prieš „Hamas“ Gazos Ruože iki šiol žuvo mažiausiai 40 786 žmonės, skelbia šios palestiniečių teritorijos sveikatos apsaugos ministerija. JT teisių biuras teigia, kad dauguma žuvusiųjų yra moterys ir vaikai.

Izraelio užsienio reikalų ministras Israelis Katzas (Izraelis Kacas) pirmadienį socialiniame tinkle „X“ parašė, kad Didžiosios Britanijos sprendimas dėl ginklų eksporto „siunčia labai problemišką žinią teroristinei organizacijai „Hamas“ ir jos agentams Irane“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas