Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 25 /19:07

Kataras patvirtino, kad Raudonajam Kryžiui perduota 13 Izraelio įkaitų

AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.

Naujausias Izraelio karo su „Hamas“ naujienas skaitykite ČIA.

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Kataras patvirtino, kad Raudonajam Kryžiui perduota 13 Izraelio įkaitų

23:09

Kataro užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai patvirtino, kad 13 izraeliečių ir keli užsienio piliečiai šiuo metu yra su Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto (TRKK) komanda Gazoje.

Naujausios žinios

08:16

Naujausias Izraelio karo su „Hamas“ naujienas skaitykite ČIA.

Kataras patvirtino, kad Raudonajam Kryžiui perduota 13 Izraelio įkaitų

23:09

Kataro užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai patvirtino, kad 13 izraeliečių ir keli užsienio piliečiai šiuo metu yra su Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto (TRKK) komanda Gazoje.

„Hamas“ patvirtino, kad šį vakarą bus paleista 13 Izraelio įkaitų

21:27

Oficialus Kataro užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Majedas Al-Ansari teigia, kad „kliūtys buvo įveiktos“ ir keli įkaitai bus paleisti šį vakarą, nors anksčiau buvo atidėtas jų paleidimas.

„Po to, kai buvo vėluojama paleisti abiejų šalių kalinius, kliūtys buvo įveiktos Kataro ir Egipto komunikacijos su abiem pusėmis dėka.

„Šį vakarą 39 palestiniečių moterys ir vaikai bus paleisti mainais į 13 Izraelio įkaitų iš Gazos Ruožo paleidimą“, – teigė jis.

„Hamas“ taip pat patvirtino, kad antrasis įkaitų paleidimas pagal paliaubų susitarimą įvyks šiandien.

Pareiškime „Hamas“ teigė, kad „palaiko savo dėkingumą Egiptui ir Katarui už tai, kad jie užtikrino laikinų paliaubų su Izraeliu tęstinumą“.

Tūkstančiai žmonių JK dalyvavo eitynėse už visišką ugnies nutraukimą Gazos Ruože

19:44

Dešimtys tūkstančių protestuotojų šeštadienį dalyvavo eitynėse Londone, reikalaudami visiško ugnies nutraukimo Izraelio ir „Hamas“ kare Gazos Ruože, kur šiuo metu iš esmės galioja laikinos paliaubos.

Tai buvo paskutinė didelė propalestinietiška demonstracija Didžiosios Britanijos sostinėje nuo spalio 7 dienos, kai precedento neturinčios „Hamas“ atakos prieš Izraelį išprovokavo naujausią konfliktą Gazos Ruože.

„Okupacija turi baigtis. Mums reikia visiškų, o ne keturių dienų paliaubų“, – naujienų agentūrai AFP sakė 24 metų Alaa Hassan.

Demonstrantai mojavo propalestinietiškais plakatais ir skandavo šūkius, eidami per Londono centrą iki Vestminsterio parlamento rūmų.

Protesto akcijoje budėjo apie 1,5 tūkst. policijos pareigūnų.

Pranešimų apie smurtą demonstracijoje, kurią organizavo Palestinos solidarumo kampanija ir koalicija „Sustabdykime karą“ (Stop the War Coalition), kol kas negauta.

„Atėjome parodyti savo solidarumą ir pasakyti palestiniečiams, kad jie nėra vieni, mes galvojame apie juos ir nesustosime, kol jie bus laisvi“, – sakė 25 metų studentė Leila Talhi.

Penktadienį 7 val. (ir Lietuvos laiku) įsigaliojo Izraelio ir palestiniečių islamistų grupuotės „Hamas“ keturių dienų paliaubos, kai mainais į palestiniečių kalinių paleidimą turi būti paleista įkaitais laikomų izraeliečių.

AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.

Tai pirma reikšminga septynias savaites trunkančio ir tūkstančius gyvybių nusinešusio karo pertrauka, dėl kurios vyko ilgos derybos, tarpininkaujamos Kataro, Egipto ir Jungtinių Valstijų.

Per keturias dienas turėtų būti paleista bent 50 įkaitų. Jei taip įvyks, palestiniečių kovotojų rankose dar liks 190 įkaitų.

Per tą patį periodą turi būti paleista 150 Izraelio kalėjimuose laikomų palestiniečių.

Izraelio valdžios institucijų teigimu, spalio 7 dieną „Hamas“ ir kiti palestiniečių ginkluoti užpuolikai Izraelyje per kruvinus išpuolius paėmė apie 240 įkaitų ir nužudė 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių.

Izraelis į spalio 7-osios išpuolį atsakė masiniais bombardavimais ir antžeminėmis operacijomis Gazos Ruože, per kurias, „Hamas“ valdomos Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, jau žuvo jau beveik 15 tūkst. žmonių, įskaitant tūkstančius vaikų.

Po minėto „Hamas“ išpuolio Londono policija atliko šimtus areštų dėl įtariamų neapykantos nusikaltimų.

Paramos „Hamas“ reiškimas Didžiojoje Britanijoje, kur ši organizacija laikoma teroristine grupe, yra nusikaltimas.

„Hamas“ sako atidedanti įkaitų perdavimą iki Izraelis „laikysis susitarimo“

18:30

Palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ ginkluotasis sparnas šeštadienį pareiškė atidedantis antrosios įkaitų grupės, kuri turi būti paleista pagal paliaubų susitarimą, perdavimą iki Izraelis „laikysis susitarimo sąlygų“.

Ezzedine'o al Qassamo brigadų pareiškime sakoma, kad konkrečiai kalbama apie humanitarinės pagalbos patekimą į Gazos Ruožo šiaurę ir kalinių išlaisvinimo atrankos kriterijus.

Kiek anksčiau AFP šaltinis grupuotėje „Hamas“ pranešė, kad pradėta perduoti antroji įkaitų grupė, kuri turi būti paleista pagal paliaubų susitarimą su Izraeliu.

„Ezzedine'o al Qassamo brigados (pietiniame) Chan Juniso mieste pradėjo perduoti Raudonajam Kryžiui antrąją Izraelio belaisvių grupę. Jų yra 14“, – pareiškė šaltinis, turėjęs omenyje „Hamas“ ginkluotąjį sparną. 

Visgi jis vėliau pranešė, kad perdavimo procesas buvo sustabdytas.

Vienas Izraelio pareigūnas naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad įkaitai Raudonajam Kryžiui dar nebuvo perduoti.

AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.

„Izraelis nėra pažeidęs susitarimo“, – agentūrai AFP sakė šaltinis Izraelyje.

Anksčiau šeštadienį Izraelio pareigūnai skelbė, kad antrąją paliaubų susitarimo dieną bus paleisti 14 įkaitų, laikomų Gazos Ruože nuo spalio 7-osios „Hamas“ išpuolių, ir 42 žydų valstybėje kalinami palestiniečiai.

Kalėjimų administracija sakė, kad pagal susitarimo sąlygas, pagal kurias reikalaujama keistis kaliniais santykiu trys už vieną, bus išlaisvinti 42 kaliniai – vyrai ir moterys, o Izraelio oficialus šaltinis teigė, kad šaliai bus perduota 14 įkaitų.

Remiantis Kataro ir Izraelio informacija, per pirmąją paliaubų dieną penktadienį „Hamas“ paleido 24 įkaitus, 13 žydų arba dvigubą pilietybę turinčių moterų ir vaikų, 10 tailandiečių ir filipinietį.

„Hamas“ paskelbtame dviejų minučių trukmės vaizdo įraše matyti, kaip kaukėti kovotojai su ginklais, karinėmis uniformomis ir žaliais galvos raiščiais perduoda įkaitus Raudonojo Kryžiaus atstovams.

Izraelis mainais paleido iš kalėjimų 39 moteris ir nepilnamečius asmenis.

Gazoje po pirmosios grupės perdavimo buvo likę apie 215 įkaitų, sakė Izraelio kariuomenės atstovas Doronas Spielmanas.

„Daugeliu atvejų mes nežinome, gyvi jie ar mirę. Mes stengiamės surinkti duomenis“, – sakė jis.

„Hamas“ kovotojai įkaitus pagrobė spalio 7 dieną, kai jie įsiveržė per Gazos sieną su Izraeliu, nužudydami apie 1,2 tūkst. žmonių, remiantis žydų valstybės pateiktais skaičiais.

Atsakydamas į šią daugiausiai aukų pareikalavusią ataką per šalies istoriją, Izraelis pradėjo oro, artilerijos ir karinį jūros puolimą, kad sunaikintų „Hamas“. „Hamas“ vyriausybės Gazoje duomenimis, ten žuvo apie 15 tūkst. žmonių.

Tikimasi, kad per paliaubas „Hamas“ paleis 50 įkaitų mainais į 150 palestiniečių kalinių, pagal susitarimą, pasiektą per derybas, kuriose dalyvavo Izraelis, palestiniečių kovotojų grupės, Kataras, Egiptas ir Jungtinės Valstijos.

Raudonasis Kryžius: įkaitai galėjo nežinoti, kad yra išlaisvinami

18:27

Žiniasklaidoje buvo rašoma apie šoką, kurį patyrė įkaitai, kai penktadienį „Hamas“ juos perdavė Tarptautiniam Raudonojo Kryžiaus komitetui (TRKK) Gazoje.

„Tai juos pribloškė“, – BBC sakė TRKK atstovė spaudai Jeruzalėje Sarah Davies.

Pasak jos, nebuvo žinoma, ar įkaitams buvo pranešta apie susitarimą, ir kad apie savo laisvę jie pirmą kartą galėjo sužinoti pamatę Raudonojo Kryžiaus automobilius.

„Kalbėjausi su kai kuriais kolegomis, kurie sakė, kad matė įkaitų palengvėjimą“, – sakė ji.

„Kai kurie iš jų buvo šiek tiek šokiruoti. Prireikė šiek tiek laiko, kol jie suvokė, kas iš tikrųjų vyksta, ir tai buvo labai emocinga situacija“, – pasakojo ji.
 

Nesutarimai dėl šiandien išlaisvinamų įkaitų skaičiaus

17:33

Informuojant apie šiandien paleidžiamų Izraelio įkaitų skaičių, buvo tam tikrų neatitikimų: kai kurie Izraelio pareigūnai anksčiau teigė, kad bus paleista 14, o dabar – kad 13 įkaitų.

Izraelio kalėjimų tarnyba šį rytą paskelbė pareiškimą, kuriame teigiama, kad bus paleisti 42 kaliniai, o Izraelio kariuomenės atstovas vėliau teigė, kad „Hamas“ šiandien paleis 13 Izraelio įkaitų mainais į 39 palestiniečių kalinius.

Egipto saugumo šaltiniai anksčiau sakė, kad iš „Hamas“ gavo 14 įkaitų, kurie bus paleisti šeštadienį, sąrašą.

Egiptas: paliaubos gali būti pratęstos

17:31

Egiptas teigia gavęs „teigiamų signalų iš visų šalių“, kad laikinas paliaubas tarp Izraelio ir „Hamas“ būtų galima pratęsti „vienai ar dviem dienoms“.

Egipto valstybinės informacijos tarnybos (SIS) vadovas Diaa Rashwanas sakė, kad pareigūnai veda išsamias derybas su visomis šalimis, siekdami susitarti dėl keturių dienų paliaubų pratęsimo.

Jie pridūrė, kad tai reikštų „paleisti daugiau įkaitų iš Gazos Ruožo ir daugiau palestiniečių kalinių iš Izraelio kalėjimų“.
 

Paleistų įkaitų tarpe – Lenkijos pilietis

16:19

Penktadienį iš Gazos Ruožo paleistų įkaitų tarpe buvo ir Lenkijos pilietis, pranešė „Reuters“.

Lenkijos užsienio reikalų ministerija patvirtino šią žinią savo pareiškime: „Sveikiname informaciją apie paliaubas Gazos Ruože, kurios leido išlaisvinti pirmąją įkaitų grupę, įskaitant Lenkijos pilietį, ir padidinti humanitarinės pagalbos tiekimą anklavui“, – sakoma ministerijos pareiškime.

„Kartu Lenkija ir toliau tvirtai reikalauja, kad Izraelis sutiktų, jog kiti Lenkijos piliečiai saugiai išvyktų iš Gazos Ruožo.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Hamas“ įkaitų perdavimas Raudonajam Kryžiui
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Hamas“ įkaitų perdavimas Raudonajam Kryžiui

 

JAV gynybos pareigūnas: Izraeliui priklausantį laivą atakavo, įtariama, Irano dronas

13:23

Izraeliui priklausantis laivas Indijos vandenyne buvo apgadintas per, įtariama, Irano Islamo Revoliucinės gvardijos korpusą (IRGC), šeštadienį patvirtino vienas JAV gynybos pareigūnas.

„Mes žinome apie pranešimus, kad įtariama, jog IRGC inicijuotas „Shahed“ dronas Indijos vandenyne kliudė civilinį motorinį laivą“, – paskelbė pareigūnas apie penktadienio incidentą.

Jis pridūrė, kad „laivui padaryta nedidelė žala“ ir sužeistų nebuvo.

Jūrų saugumo bendrovė „Ambrey“ teigė, kad su Maltos vėliava plaukiojantis ir Prancūzijos valdomas konteinerių laivas, kaip pranešama, buvo apgadintas, kai bepilotis sprogo netoli jo.

„Laivą valdė su Izraeliu susijusi bendrovė, todėl buvo nuspręsta, kad tai buvo taikinys“, – sakė „Ambrey“ ir pridūrė, kad kelios dienos prieš išpuolį laivo sekimo transliacijos nutrūko netrukus po to, kai jis išplaukė iš Jungtinių Arabų Emyratų uosto.

Pranešama, kad išpuolis įvykdytas praėjus beveik savaitei po to, kai Jemeno Irano remiami husių sukilėliai užgrobė su Izraeliu susijusį krovininį laivą pietinėje Raudonosios jūros dalyje.

AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Su Iranu susijusių grupuočių „pasipriešinimo ašies“ dalimi pasiskelbę husiai nuo spalio, po precedento neturinčio „Hamas“ kovotojų išpuolio prieš Izraelį, surengė daugybę dronų ir raketų smūgių, nukreiptų prieš Izraelį.

Izraelis pažadėjo sutriuškinti Gazos Ruožą kontroliuojantį „Hamas“ po to, kai spalio 7 dieną, valdžios institucijų duomenimis, palestiniečių kovotojai nužudė apie 1,2 tūkst. žmonių ir paėmė apie 240 įkaitų.

Gazos Ruožo „Hamas“ vyriausybė teigia, kad per nesiliaujantį Izraelio bombardavimą iš oro ir antžemines operacijas palestiniečių teritorijoje žuvo beveik 15 tūkst. žmonių.

Izraelio pareigūnai: šeštadienį bus paleista 14 „Hamas“ laikomų įkaitų

11:19

Izraelio pareigūnai pranešė, kad antrąją paliaubų susitarimo dieną šeštadienį bus paleisti 14 įkaitų, laikomų Gazos Ruože nuo spalio 7-osios „Hamas“ išpuolių, ir 42 žydų valstybėje kalinami palestiniečiai.

Kalėjimų administracija sakė, kad pagal susitarimo sąlygas, pagal kurias reikalaujama keistis kaliniais santykiu trys už vieną, bus išlaisvinti 42 kaliniai – vyrai ir moterys, o Izraelio oficialus šaltinis teigė, kad šaliai bus perduota 14 įkaitų.

Remiantis Kataro ir Izraelio informacija, per pirmąją paliaubų dieną penktadienį „Hamas“ paleido 24 įkaitus, 13 žydų arba dvigubą pilietybę turinčių moterų ir vaikų, 10 tailandiečių ir filipinietį.

„Hamas“ paskelbtame dviejų minučių trukmės vaizdo įraše matyti, kaip kaukėti kovotojai su ginklais, karinėmis uniformomis ir žaliais galvos raiščiais perduoda įkaitus Raudonojo Kryžiaus atstovams.

Izraelis mainais paleido iš kalėjimų 39 moteris ir nepilnamečius asmenis.

Gazoje yra likę apie 215 įkaitų, patvirtino Izraelio kariuomenės atstovas Doronas Spielmanas.

„Daugeliu atvejų mes nežinome, gyvi jie ar mirę. Mes stengiamės surinkti duomenis“, – sakė jis.

AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

„Hamas“ kovotojai įkaitus pagrobė spalio 7 dieną, kai jie įsiveržė per Gazos sieną su Izraeliu, nužudydami apie 1,2 tūkst. žmonių, remiantis žydų valstybės pateiktais skaičiais.

Atsakydamas į šią daugiausiai aukų pareikalavusią ataką per šalies istoriją, Izraelis pradėjo oro, artilerijos ir karinį jūros puolimą, kad sunaikintų „Hamas“. „Hamas“ vyriausybės Gazoje duomenimis, ten žuvo apie 15 tūkst. žmonių.

Tikimasi, kad per paliaubas „Hamas“ paleis 50 įkaitų mainais į 150 palestiniečių kalinių, pagal susitarimą, pasiektą per derybas, kuriose dalyvavo Izraelis, palestiniečių kovotojų grupės, Kataras, Egiptas ir Jungtinės Valstijos.

Per Gazos paliaubas „Hamas“ ruošiasi paleisti daugiau įkaitų

10:24

„Hamas“ kovotojai šeštadienį ruošiasi paleisti daugiau įkaitų mainais į palestiniečių kalinius, paskelbė pareigūnai, taip suteikdami vilties kenčiančioms šeimoms po septynių savaičių karo, nusinešusio tūkstančių žmonių gyvybes.

Tikimasi, kad pagrindinis tarpininkas Kataras paskelbs įkaitų ir kalinių, kurie bus išlaisvinti vėliau šeštadienį, skaičius – antrą apsikeitimą penktadienį įsigaliojus keturių dienų paliauboms, kurios iš esmės nutildė ginklus abiejose pusėse.

Izraelio pareigūnai patvirtinto gavę išlaisvinamų įkaitų sąrašą, bet nepranešė skaičiaus ir tikslaus laiko.

Remiantis Kataro ir Izraelio informacija, per pirmąją paliaubų dieną penktadienį „Hamas“ paleido 24 įkaitus, 13 žydų arba dvigubą pilietybę turinčių moterų ir vaikų, 10 tailandiečių ir filipinietį.

„Hamas“ paskelbtame dviejų minučių trukmės vaizdo įraše matyti, kaip kaukėti kovotojai su ginklais, karinėmis uniformomis ir žaliais galvos raiščiais perduoda įkaitus Raudonojo Kryžiaus atstovams.

Izraelis mainais paleido iš kalėjimų 39 moteris ir nepilnamečius asmenis.

„Tai tik pradžia, bet kol kas ji praėjo gerai“, – žurnalistams Masačiusetse, kur leidžia Padėkos dienos savaitgalį su šeima, sakė Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas.

„Aš manau, kad yra realūs šansai pratęsti paliaubas“, – sakė jis.

J. Bidenas taip pat paragino dėti didesnes pastangas, kad būtų išeita iš krizės su veiksminga palestiniečių valstybe šalia Izraelio.

AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Gazoje yra likę apie 215 įkaitų, patvirtino Izraelio kariuomenės atstovas Doronas Spielmanas.

„Daugeliu atvejų mes nežinome, gyvi jie ar mirę. Mes stengiamės surinkti duomenis“, – sakė jis.

„Hamas“ kovotojai įkaitus pagrobė spalio 7 dieną, kai jie įsiveržė per Gazos sieną su Izraeliu, nužudydami apie 1,2 tūkst. žmonių, remiantis žydų valstybės pateiktais skaičiais.

Atsakydamas į šią daugiausiai aukų pareikalavusią ataką per šalies istoriją, Izraelis pradėjo oro, artilerijos ir karinį jūros puolimą, kad sunaikintų „Hamas“. „Hamas“ vyriausybės Gazoje duomenimis, ten žuvo apie 15 tūkst. žmonių.

Tikimasi, kad per paliaubas „Hamas“ paleis 50 įkaitų mainais į 150 palestiniečių kalinių, pagal susitarimą, pasiektą per derybas, kuriose dalyvavo Izraelis, palestiniečių kovotojų grupės, Kataras, Egiptas ir Jungtinės Valstijos.

„Hamas“ nelaisvėje laiko dar apie 20 tailandiečių

10:02

20 Tailando piliečių tebėra „Hamas“ nelaisvėje, teigia Tailando užsienio reikalų ministerija

Ji pridūrė, kad iš penktadienį paleistų dešimties įkaitų, keturi Izraelio valdžios institucijų anksčiau nebuvo patvirtinti kaip dingę. Išlaisvintų įkaitų šeimoms buvo pranešta, o Tailando ambasados pareigūnai šiuo metu imasi „būtinų priemonių, kad jie galėtų grįžti į Tailandą“, teigė ministerija.

Ministaip pat padėkojo Kataro, Izraelio, Egipto, Irano, Malaizijos ir Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto vyriausybėms ir išreiškė „nuoširdžią padėką visoms šalims, kurių Tailando valdžios institucijos prašė pagalbos ir paramos“.

„Hamas“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti įkaitų perdavimas

08:37

„Hamas“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip penktadienį Gazos Ruože Raudonojo Kryžiaus pareigūnams perduodami keli iš 24 išlaisvintų įkaitų.

Vaizdo įrašas, kurį sudaro keletas sumontuotų klipų ir kuris trunka kiek mažiau nei dvi minutes, buvo paskelbtas „Hamas“ karinio sparno „Al Qassam Brigades“ socialinės žiniasklaidos platformose, rašo CNN.

CNN nedalyvavo nė vienoje iš vietų, kur buvo filmuojami klipai, ir nekontroliavo jų turinio. Išskyrus kelias sekundes vaizdo įrašo pradžioje, nė viename iš klipų nėra garso.

Po trumpo įžanginio kadro, kuriame matyti kelios Raudonojo Kryžiaus transporto priemonės, matyt, atvykusios į perdavimo punktą Gazos Ruože, vaizdo įraše matyti, kaip šeši šiandien paleisti užsienio piliečiai išlipa iš dviejų nežymėtų baltų visureigių, o Raudonojo Kryžiaus pareigūnai juos palydi iki Raudonojo Kryžiaus transporto priemonių.

Toliau vaizdo įraše rodomos kelios Izraelio įkaitės moterys ir vienas iš vaikų, kurie taip pat perkeliami iš nežymėtų baltų visureigių į Raudonojo Kryžiaus automobilių galus. 

Daugelyje klipų matyti, kad įkaitus perdavimo vietoje lydi daug „Hamas“ ginkluotų kovotojų, vilkinčių juodomis balaklavomis ir žaliomis banderolėmis. 

Kai kuriuose vaizdo įrašuose matyti daugybė žmonių, apsupusių įkaitų perdavimo vietą, daugelis jų filmuoja ją telefonais.

Neaišku, ar visi vaizdo įraše rodomi perdavimo atvejai vyko toje pačioje vietoje. 

Izraelis gavo sąrašą įkaitų, kuriuos ketinama paleisti šeštadienį

08:36

Izraelis gavo įkaitų, kuriuos „Hamas“ turėtų paleisti šeštadienį – antrąją paliaubų dieną, sąrašą, patvirtino Izraelio pareigūnas.

12 kanalas praneša, kad sąraše, kaip ir šiandien, yra 13 pavardžių, tačiau į jį įtraukta daugiau vaikų.

Paskutinis atnaujinimas 2023-11-25 08:36

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas