Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio kariai okupuotame Vakarų Krante nukovė tris palestiniečius 

Tubasas, Palestiniečių teritorijos, vasario 27 d. (AFP-BNS). Izraelio pajėgos per naktinį reidą pabėgėlių stovykloje okupuotame Vakarų Krante nukovė tris palestiniečius, antradienį pranešė palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija.
JAAFAR ASHTIYEH / AFP
JAAFAR ASHTIYEH / AFP

Tai naujausias smurto protrūkis neramioje palestiniečių teritorijoje nuo spalio 7-osios, kai Gazos Ruože prasidėjo Izraelio ir „Hamas“ karas.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija Ramaloje pranešė, kad trys vyrai žuvo nuo Izraelio pajėgų kulkų per susirėmimus Faraa pabėgėlių stovykloje netoli Tubaso okupuoto Vakarų Kranto šiaurėje.

Izraelio kariuomenė iš karto neatsakė į prašymus pakomentuoti reidą.

Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kaip tamsiuoju paros metu Izraelio karinės transporto priemonės įvažiuoja į Faraa pabėgėlių stovyklą.

„Dešimtys stovyklos jaunuolių ir ginkluotų vyrų stojo prieš pajėgas, o paskui jos iškvietė pastiprinimą, įskaitant buldozerius, kurie iškasė stovyklos gatves ir pažeidė vandentiekio ir kanalizacijos tinklus“, – sakė pabėgėlių stovyklos liaudies komiteto vadovas Assemas Mansouras (Ansemas Mansuras).

Pasak jo, vienas iš trijų nukautų asmenų buvo kovotojas, o kiti du buvo civiliai, kuriuos jų namuose nušovė stovykloje dislokuoti snaiperiai. 

Izraelio pajėgos dažnai rengia reidus okupuotame Vakarų Krante.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, nuo spalio 7-osios okupuotame Vakarų Krante Izraelio pajėgos arba naujakuriai nužudė mažiausiai 403 palestiniečius.

Izraelio duomenimis, palestiniečių kovotojai taip pat surengė daug išpuolių prieš Izraelio karius ir civilius gyventojus Izraelyje ir Vakarų Krante, per kuriuos žuvo mažiausiai 15 žmonių.

Per 1967 metų Šešių dienų karą Izraelis užėmė Vakarų Krantą, Gazos Ruožą ir Rytų Jeruzalę – teritorijas, kuriose palestiniečiai nori įkurti savo valstybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas