Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio kariuomenė įspėja Pietų Libano gyventojus negrįžti namo

Izraelio kariuomenė šeštadienį įspėjo Pietų Libano gyventojus negrįžti namo, nes čia tęsiamos kovos su Irano remiamos libaniečių grupuotės „Hezbollah“ kovotojais.
Stringer / dpa/picture-alliance
Stringer / dpa/picture-alliance

Izraelio pajėgos toliau „taikosi į „Hezbollah“ postus jūsų kaimuose ar netoli jų“, socialiniame tinkle „X“ parašė kariuomenės atstovas spaudai Avichay Adraee (Avičajus Adrajis).

„Dėl savo pačių saugumo negrįžkite į namus iki atskiro pranešimo. Nevykite į pietus; visi, kas vyksta į pietus, gali rizikuoti savo gyvybe“, – nurodė jis.

Kitame įraše A. Adraee pakartojo raginimą sveikatos apsaugos darbuotojams Pietų Libane vengti naudotis greitosios pagalbos automobiliais, nes jais esą naudojasi „Hezbollah“ kovotojai.

„Raginame medikų komandas vengti kontaktų su „Hezbollah“ nariais ir su jais nebendradarbiauti, – sakė jis. - IDF (Izraelio kariuomenė) patvirtina, kad bus imtasi būtinų veiksmų prieš bet kokias transporto priemones, vežančias ginkluotus asmenis.“

Izraelis taip pat toliau kovoja su palestiniečių kovotojais Gazos Ruože ir pastarosiomis dienomis surengė intensyvų sausumos ir oro puolimą šiaurinėje palestiniečių anklavo dalyje, ypač Džabalijos rajone. Čia, anklavo civilinės gynybos agentūros teigimu, penktadienį žuvo 30 palestiniečių.

Šeštadienį A. Adraee paragino į pietus nuo Džabalijos pabėgėlių stovyklos esančio Šeich Radvano rajono gyventojus evakuotis į humanitarinę zoną pietinėje Gazos Ruožo dalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas