Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
12:13 /17:05

Izraelio kariuomenė: neutralizuoti du iš Jordanijos patekę užpuolikai

Izraelio kariuomenė pranešė neutralizavusi du užpuolikus, penktadienį patekusius į Izraelio teritoriją iš Jordanijos ties pietiniu Negyvosios jūros pakraščiu ir pradėjusius šaudyti į izraeliečių karius.
CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA
CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA
Temos: 2 Izraelis Jordanija

„Į įvykio vietą išsiuntus karių, du teroristai, kurie pradėjo šaudyti karių link, buvo pajėgų neutralizuoti“, – sakoma kariuomenės pareiškime.

Jos teigimu, trečiasis užpuolikas, manoma, paspruko.

Per susišaudymą su užpuolikais buvo lengvai sužeisti du kariai, vienas iš jų – atsargos karys, pranešė kariuomenė, o pajėgos apieškojo vietovę „dėl įtarimų, kad ten yra dar vienas teroristas“.

Jordanijos Musulmonų brolija penktadienį pareiškė, kad du užpuolikai, kuriuos Izraelio kariuomenė nukovė, buvo šios islamistų grupuotės nariai.

Užpuolikai buvo „grupės nariai ir visada dalyvaudavo solidarumo su Gazos Ruožu ir pasipriešinimo palaikymo renginiuose“, naujienų agentūrai AFP sakė Musulmonų brolijos atstovas Moathas al Khawaldeh (Moatas Chavaldė).

Palestiniečių kovotojų grupuotė „Hamas“, kuri nuo 2023 metų spalio 7-osios atakos Gazos Ruože kovoja su Izraelio pajėgomis, ataką iš Jordanijos pavadino „svarbiu įvykiu vykstančioje kovoje“.

Katare įsikūrusi „Hamas“ vadovybė gyrė išpuolį, „nukreiptą prieš sionistinės okupacinės kariuomenės karius“, ir pareiškime pridūrė, kad tai patvirtina neblėstančią arabų paramą jų reikalui.

Apie tai pranešta praėjus kelioms valandoms po to, kai Izraelis patvirtino, kad jo pajėgos Gazos Ruože nukovė „Hamas“ lyderį Yahyą Sinwarą (Jahją Sinvarą), kuris buvo spalio 7-osios išpuolio sumanytojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito