Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
11:22 /12:58

Izraelio kariuomenė: per smūgį Beirute likviduotas „Hezbollah“ lyderis

Izraelio kariuomenė šeštadienį paskelbė, kad per smūgį Beirute žuvo „Hezbollah“ lyderis Hassanas Nasrallah (Hasanas Nasrala).
Iranas / Vahid Salemi / AP
Iranas / Vahid Salemi / AP

„Hassanas Nasrallah negyvas“, – socialiniame tinkle „X“ paskelbė kariuomenės atstovas Nadavas Shoshani (Nadavas Šošanis).

Kariuomenės atstovas kapitonas Davidas Avrahamas naujienų agentūrai AFP taip pat patvirtino, kad po penktadienio smūgių Libano sostinėje „Hezbollah“ vadas buvo likviduotas.

Grupuotei artimas šaltinis teigė, kad ryšys su H. Nasrallah nutrūko nuo penktadienio vakaro.

„Ryšys su Sayyedu Hassanu Nasrallah nutrūko nuo penktadienio vakaro“, – sakė šaltinis, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga. Jis nepatvirtino, ar vadas buvo nužudytas.

„X“ kariuomenė paskelbė, kad H. Nasrallah nužudymo operacijai suteikė kodinį pavadinimą „Naujoji tvarka“.

Pareiškime teigiama, kad per šiuos smūgius taip pat žuvo Ali Karake (Ali Karakė), kuris įvardijamas kaip „Hezbollah“ pietinio fronto vadas, ir nenurodytas skaičius kitų grupuotės vadų.

„Smūgis buvo surengtas tuo metu, kai „Hezbollah“ aukšto rango vadovybė veikė būstinėje ir vykdė teroristinę veiklą prieš Izraelio valstybės piliečius“, – sakoma pareiškime.

„Per 32 metus trukusį Hassano Nasrallah valdymą „Hezbollah“ generalinio sekretoriaus pareigose jis buvo atsakingas už daugybės Izraelio civilių ir karių nužudymą, tūkstančių teroristinių veiksmų planavimą ir vykdymą“, – tęsiama jame.

„Jis buvo atsakingas už vadovavimą teroristiniams išpuoliams visame pasaulyje, per kuriuos buvo nužudyti įvairių tautybių civiliai, ir jų vykdymą. Nasrallah buvo pagrindinis sprendimus priimantis asmuo ir strateginis organizacijos lyderis“, – pridūrė kariuomenė.

„Hezbollah“ kol kas oficialiai nepatvirtino H. Nasrallah žūties.

Ši grupuotė šaudyti į Izraelį pradėjo iškart po spalio 7 dieną palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ surengto kruvino išpuolio pietų Izraelyje, kuris sukėlė karą Gazos Ruože.

Pastarosiomis dienomis Izraelis nukreipė dėmesį iš Gazos Ruožo į Libaną, kur per bombardavimus žuvo daugiau kaip 700 žmonių ir apie 118 tūkst. buvo priversti palikti namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas