Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio kariuomenė sako smogusi karinei infrastruktūrai Sirijoje

Izraeliečių kariuomenė trečiadienį paskelbė smogusi karinei infrastruktūrai Sirijoje, reaguodama į apšaudymus Izraelio link.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Izraelio gynybos pajėgų pareiškime sakoma, kad naikintuvai smogė karinei infrastruktūrai ir minosvaidžiams, priklausantiems Sirijos kariuomenei. Nurodoma, kad tai buvo reakcija į antradienio apšaudymą.

Kariuomenės atstovas naujienų agentūrai AFP sakė, kad smūgiai buvo suduoti Sirijos teritorijoje.

Vis labiau nuogąstaujama, kad Izraelio karas su palestiniečių islamistų grupuote „Hamas“ sukels sumaištį visame regione ir dar labiau pakurstys įtampą tarp Izraelio ir Sirijos, taip pat tarp Izraelio ir Irano remiamos Libano grupuotės „Hezbollah“.

Karas kilo spalio 7-ąją „Hamas“ įsiveržus į Izraelį iš Gazos Ruožo, nužudžius mažiausiai 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, ir paėmus daugiau kaip 220 įkaitų.

Atsakydama į išpuolį, žydų valstybė pradėjo bombardavimo kampaniją Gazos Ruože, kur su žeme buvo sulyginti ištisi miestų kvartalai. Ten žuvo beveik 5,8 tūkst. žmonių, sako „Hamas“ kontroliuojamos palestiniečių teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.

Sekmadienį Izraelio smūgiai iš rikiuotės išvedė du pagrindinius karo nualintos Sirijos oro uostus, pranešė sirų valstybinė žiniasklaida.

Nors Izraelio smūgiai toli gražu ne kartą yra privertę sustabdyti vyriausybės kontroliuojamų oro uostų sostinėje Damaske ir šiauriniame Alepo mieste darbą, tai buvo antras kartas nuo Izraelio ir „Hamas“ karo pradžios, kai abiem oro uostams buvo smogta tuo pačiu metu.

Per daugiau kaip dešimtmetį trunkantį Sirijos karą Izraelis sudavė šimtus aviacijos smūgių savo šiaurinėje kaimynėje, daugiausia taikydamasis į Irano remiamas jėgas, Libano „Hezbollah“ kovotojus ir Sirijos kariuomenės pozicijas.

Izraelis retai komentuoja atskirus smūgius Sirijoje, tačiau ne kartą yra sakęs, kad neleis savo nesutaikomam priešui Iranui, kuris remia Basharo al Assado (Bašaro Asado) vyriausybę, plėsti savo įtakos šioje šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito