Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelio kariuomenė: po „Hezbollah“ atakos naikintuvai smogė Pietų Libanui

Izraelio naikintuvai sekmadienį smogė „Hezbollah“ slėptuvėms Pietų Libane po to, kai netoli sienos atskridusi prieštankinė raketa sužeidė kelis Izraelio civilius gyventojus, pranešė kariuomenė.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad per prieštankinės raketos smūgį netoli Dovevo kaimo, esančio vos už 800 metrų nuo sienos su Libanu, buvo sužeisti keli civiliai gyventojai.

Naikintuvai, atsakydami į tarpvalstybinę ugnį, smogė „Hezbollah“ infrastruktūros taikiniams, įskaitant karinę infrastruktūrą, kurią kovotojai naudoja savo teroristinei veiklai vykdyti, pranešė kariuomenė.

Izraelio elektros korporacija pranešė, kad raketa iš Libano pataikė į darbuotojus, kurie buvo atvykę į Dovevą taisyti per ankstesnius smūgius nutrauktų elektros linijų.

Atsakomybę prisiėmė Irano remiama kovotojų grupuotė „Hezbollah“ ir pareiškė, kad apšaudė Izraelio komandą, kuri netoli sienos įrengė pasiklausymo ir šnipinėjimo įrangą.

Nuo spalio 7-osios „Hamas“ išpuolio, po kurio prasidėjo Izraelio karas Gazos Ruože, Izraelis taip pat beveik kasdien apšaudo kovotojų grupuotes Pietų Libane.

„Hamas“, kuri yra Irano remiamos Libano šiitų grupuotės „Hezbollah“ sąjungininkė“, turi nemažai kovotojų Pietų Libane ir anksčiau tvirtino, kad iš ten rengia išpuolius prieš Izraelį.

Izraelio kariuomenė taip pat pranešė, kad smogė „Libano civilinėje teritorijoje įsitvirtinusiai teroristų kuopelei, ketinusiai apšaudyti Izraelio teritoriją“.

Naktį dronas taip pat pataikė į kitą kuopelę Libane, kuri, kariuomenės teigimu, bandė paleisti prieštankinę raketą į Izraelį.

Per spalio 7 dieną „Hamas“ įvykdytą šokiruojantį išpuolį Izraelyje, jų pareigūnų duomenimis, žuvo apie 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, o 239 žmonės buvo paimti įkaitais.

Anot „Hamas“ valdomos Sveikatos apsaugos ministerijos, per Izraelio oro ir sausumos karinę kampaniją Gazos Ruože žuvo daugiau kaip 11 tūkst. žmonių.

Pasak kariuomenės ir medikų, per tarpvalstybines kovotojų atakas iš Libano žuvo mažiausiai šeši Izraelio kariai ir du civiliai.

Izraelio vadovai perspėjo „Hezbollah“, kad, jeigu ši pradėtų karą, rezultatas būtų dideli sugriovimai Libane, panašūs į Gazos Ruožo, kur Izraelis kovoja su „Hamas“ ekstremistais.

„Hezbollah“ ir Izraelis mėnesį kariavo 2006 metais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas