Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio laivynas sulaikė aktyvistus, mėginusius pažeisti Gazos blokadą

Izraelio laivynas sekmadienį užkardė aktyvistų laivo su Norvegijos vėliava mėginimą pažeisti daugiau nei dešimtmetį vykdomą Gazos Ruožo blokadą, pranešė kariuomenė ir aktyvistai.
Izraelio karo laivai
Izraelio karo laivai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mėginimas buvo nutrauktas be jokių išskirtinių įvykių, – nurodoma kariuomenės pranešime. – Šiuo metu laivas plaukia link Ašdodo uosto palei centrinę Izraelio pakrantę."

Skelbiama, kad laive yra 22 žmonės ir medicinos priemonių krovinys.

Antrasis laivas – „Freedom“ su Švedijos vėliava – iš tos paties grupės turėtų į šią zoną atplaukti po kelių dieną, skelbia propalestinietiškas judėjimas „Laisvės flotilės koalicija“.

Iš viso keturi laivai išplaukė iš Skandinavijos gegužės viduryje ir pakeliui sustojo maždaug 28-iuose uostuose, pranešė koalicija. Du laivai atsiliko po to, kai neseniai buvo sustoję Palerme.

Prieš tai, kai buvo sulaikytas pirmasis laivas – žvejybinis laivas „Al-Awda“ – koalicija pranešė, kad Izraelio laivynas siunčia jam perspėjimus.

„Izraelio laivynas teigia, kad mūsų laivas pažeidžia tarptautinę teisę ir grasina imtis „bet kokių būtinų priemonių“, kad mus sustabdytų, – pranešė koalicija. – Iš tiesų vienintelės „būtinos priemonės“ būtų tos, kuriomis būtų nutraukta Gazos blokada ir atkurta visų palestiniečių teisė judėti.“

Izraelis nuo 2008 metų Gazoje kariavo tris karus su palestiniečių kovotojais. Šalis teigia, kad blokada yra būtina siekiant neleisti palestiniečiams gauti ginklų ar medžiagų, kurios gali būti panaudotos kariniams tikslams.

Jungtinių Tautų pareigūnai ir žmogaus teisių aktyvistai ragina Izraelį panaikinti blokadą ir pabrėžia, kad islamistų judėjimo „Hamas“ valdomame palestiniečių anklave, kur gyvena du milijonai žmonių, prasta humanitarinė padėtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?