Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelio lietuvis: „Didelės panikos Tel Avive nėra, nes žmonės prie pavojų įpratę“

Šią savaitę Izraelio lėktuvai bombardavo Gazos ruožą. Palestina neliko skolinga ir į Izraelio pusę paleido apie 250 raketų. „Hamas“ kovotojai nusitaikė ir į Tel Avivą, kuriame jau daug metų nebuvo įjungtos pavojaus sirenos. Izraelyje gyvenantys lietuviai neslepia, kad įsiplieskęs konfliktas kelia nerimą vietos gyventojams, tačiau didelės panikos nėra – žmonės prie to įpratę.
Gediminas Kisielius
Gediminas Kisielius / G.Kisieliaus nuotr.

Susirėmimai prasidėjo po trečiadienį Izraelio pajėgų surengto antskrydžio, per kurį buvo nukautas „Hamas“ karinio sparno vadas Ahmedas Jaabaris. Aukų skaičius sparčiai auga abiejose pusėse.

„Kelios raketos jau atskrido ir iki Tel Avivo. Tačiau daugiausia apšaudoma teritorija 15–25 km nutolusi nuo Gazos ruožo“, – pasakojo Lietuvos ambasadoje Tel Avive dirbantis Gediminas Kisielius.

G.Kisieliaus nuotr./Gediminas Kisielius
G.Kisieliaus nuotr./Gediminas Kisielius

Jo teigimu, kol kas didelės panikos šalyje nėra, nes žmonės prie pavojų yra įpratę ir žino, kaip elgtis jų metu.

„Šalies pietuose esantis miestas Beer Sheva yra tik už 3 kilometrų nuo Gazos ruožo, jis apšaudomas jau 12 metų. Gyventojai laikosi visų saugumo reikalavimų. Jei suveikia oro pavojaus sistema, visi žino, kad reikia sustoti ir išlipti iš automobilio“, – teigė už 24 kilometrų nuo Tel Avivo su žmona įsikūręs G.Kisielius. Lietuvis pastebėjo, kad iš žmogaus elgesio pavojaus metu galima iš karto atskirti – vietinis ar turistas jis yra.

Paklaustas, ar žydai nebijo, kad karinis konfliktas gali virsti karu tarp Izraelio ir Palestinos,  G.Kisielius atsakė; „Vietiniai gyventojai prie to įpratę – konfliktas po konflikto, čia niekada ramu nebus. Jie tik prašo Vyriausybės, kad viskas kuo greičiau baigtųsi.“

Scanpix / Postimees.ee/Напряжение в регионе растет
Scanpix / Postimees.ee/Po bombardavimo


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas