Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio medikai: per raketų ataką Kirjat Šmonoje žuvo du žmonės

Izraelio greitosios medicinos pagalbos tarnyba pranešė, kad trečiadienį per raketų ataką šalies šiaurėje esančioje Kirjat Šmonoje žuvo du žmonės.
Leo Correa / AP
Leo Correa / AP

Raketos buvo paleistos kariuomenei ir Libano grupuotei „Hezbollah“ apsikeitus ugnimi palei sieną.

„Radome apie 40 metų amžiaus vyrą ir moterį, kurie buvo be sąmonės ir sužeisti skeveldrų“, – teigiama skubios pagalbos tarnybos „Magen David Adom“ pranešime.

„Atlikome medicininę apžiūrą, tačiau jų sužalojimai buvo sunkūs, todėl turėjome konstatuoti jų mirtį vietoje“, – priduriama jame.

Tai pirmas incidentas, susijęs su civilių gyventojų žūtimis nuo tada, kai Izraelis pasiuntė sausumos pajėgas į Pietų Libaną ir pradėjo reguliariai bombarduoti „Hezbollah“ pozicijas Beirute.

Kirjat Šmona buvo paskelbta uždara karine zona, nes yra netoli Libano sienos ir dažnai nukenčia nuo „Hezbollah“ leidžiamų raketų.

Izraelio kariuomenė teigė, kad įjungus oro pavojaus sirenas Kirjat Šmonoje buvo nustatyta, kad iš Libano buvo paleista apie 20 sviedinių.

Izraelis neseniai išplėtė savo karinę kampaniją prieš Libaną, o iki tol apie metus kone kasdien apsikeitė ugnimi su „Hezbollah“, kuri palaiko savo sąjungininkę „Hamas“, 2023 metų spalio 7-ąją surengusią išpuolį prieš žydų valstybę.

Izraelis, kovodamas su „Hamas“ Gazos Ruože, pažadėjo apsaugoti savo šiaurinę sieną su Libanu, kad dešimtys tūkstančių izraeliečių, kuriuos „Hezbollah“ apšaudė, galėtų grįžti namo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas